Ορεστιάδα: Έντονες αποδοκιμασίες Εβριτών κατά Μηταράκη για επέκταση ΚΥΤ Φυλακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Έντονες αποδοκιμασίες Εβριτών κατά Μηταράκη για επέκταση ΚΥΤ Φυλακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου μεταφέρθηκαν οι καθολικές αντιδράσεις των Εβριτών κατά του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και της Κυβέρνησης, για το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που θέλουν να υλοποιήσουν με την επέκταση του.

Πάρα πολύς κόσμος, κάτοικοι της περιοχής και κάποιοι που ήρθαν από τα γύρω χωριά αλλά και την Ορεστιάδα, υποδέχθηκαν με έντονες αποδοκιμασίες τον κ. Μηταράκη που έφτασε από την Ορεστιάδα, μετά την συνάντηση του με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και την Επιτροπή Αγώνα.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν και στο ΚΥΤ Φυλακίου δρακόντεια, με δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί στην είσοδο για να μην επιτρέψουν κανέναν ν α μπει μέσα και να προστατέψουν το πιο μισητό πρόσωπο που υπάρχει διαχρονικά στον Έβρο.

Μέσα στο ΚΥΤ, σε απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον, ο υπουργός που θέλει να φέρει εκεί 1.500 λαθρομετανάστες τριπλασιάζοντας την χωρητικότητα του, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους θεσμικών φορέων, προσπαθώντας να τους πείσει ότι η κατάπτυστη απόφαση του είναι… για το καλό μας.

Νωρίτερα, χιλιάδες λαού διαδήλωσε εναντίον της επέκτασης και την δημιουργίας νέας δομής στην περιοχή, έξω από το Δημαρχείο Ορεστιάδας.

Εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών, γιουχαϊσμάτων, αλλά και με εκτόξευση αυγών, κροτίδων, καφέδων, πετρών και νερών, αποχώρησε από το Δημαρχείο Ορεστιάδας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηρακάκης.

Οι Εβρίτες έντονα αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι από την επιμονή του να υλοποιήσει το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, πέταξαν ότι είχαν μπροστά τους, όταν τον είδαν να μπαίνει στο αυτοκίνητο μπροστά στο Δημαρχείο για να αποχωρήσει με κατεύθυνση το ΚΥΤ Φυλακίου όπου θα έχει σειρά συναντήσεων μες εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν τοποθετήσει κλούβα και τα ΜΑΤ είχαν παραταχθεί τόσο μπροστά όσο και πλάγια από το Δημαρχείο για να φυγαδεύσουν τον κ. Μηταράκη που έφυγε σαν τον κλέφτη, αλλά αρκετοί που βρισκόταν από την πλευρά του αστυνομικού μεγάρου, εκσφενδόνισαν ότι είχαν στα χέρια τους εναντίον του αυτοκινήτου που τον μετέφερε. Ένα από τα αντικείμενα μάλιστα βρήκε στο κεφάλι τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ευθυμιάδη που συντόνιζε τα μέτρα ασφαλείας και τον τραυμάτισε ελαφρά.


ΠΗΓΗ: evros-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Θερμα Συγχαρητήρια στο BLOG staratalogia πού προηγειται και μας παρουσιάζει και μας ενημερωνει στα Εθνικα Θέματα πρώτο πρώτο. Όλα τά άλλα η καθυστερουν, ή τα κρυβουν. Τα θερμα μου Συγχαρητήρια! ΕΥΓΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευγε και παλι ευγε στους κατοικους του Εβρου, ευχομε ολοι οι Ελληνες να ακολουθησουν το παραδειγμα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή