Προκήρυξη ΕΠΟΠ: Τον «φάγαμε» και τον Φεβρουάριο και ακόμη τίποτα κ. Υπουργέ-Ίσως τον Μάρτιο;

Προκήρυξη ΕΠΟΠ: Τον «φάγαμε» και τον Φεβρουάριο και ακόμη τίποτα κ. Υπουργέ-Ίσως τον Μάρτιο;


Στις 29 Ιανουαρίου 2021, ο ΥΕΘΑ κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε δηλώσει στην ΕΡΤ:

«Η προσπάθεια ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων εκτείνεται και στον Στρατό Ξηράς» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ανακοινώσαμε την αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες προκειμένου να πετύχουμε υψηλότερο ποσοστό επάνδρωσης σε μονάδες κυρίως της παραμεθορίου. Η κύρια παρέμβαση όσον αφορά στο προσωπικό που θα έχει και προστιθέμενη αξία στην πληρότητα του προσωπικού είναι οι προσλήψεις μονίμων».

«Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε με την αύξηση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών και αξιωματικών. Είναι εκείνα τα στελέχη που θα επανδρώσουν αύριο τα καινούργια συστήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, προχωράμε σε προσλήψεις επαγγελματικών οπλιτών, με σκοπό κυρίως να ενισχυθούν οι Ειδικές Δυνάμεις, το κατεξοχήν επαγγελματικό κομμάτι του ελληνικού στρατού. Και φυσικά να μειωθεί και ο μέσος όρος ηλικίας στις Ειδικές Δυνάμεις», εξήγησε.

«Σε βάθος πενταετίας αναμένουμε 15.000 νέα στελέχη από εισακτέους υπαξιωματικούς και αξιωματικούς, Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) και Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Μάλλον τον επόμενο μήνα θα προχωρήσουμε σε προκηρύξεις για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία», συμπλήρωσε ο υπουργός για να επισημάνει: «Ακόμη και εάν έχεις τα καλύτερα αεροπλάνα και καράβια, πρέπει να στελεχώσεις με άξιο προσωπικό, ικανό να τα χειριστεί».

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ:

Μέχρι στιγμής (28 Φεβ. 2021 - Τον «φάγαμε» και αυτό το μήνα) δεν έχει βγει καμία προκήρυξη. Μάλιστα όπως είχαμε αναρτήσει στις 23 Φεβ. 2021 ΕΔΩ, πληροφορίες από υψηλόβαθμες πηγές ανέφεραν ότι «η προκήρυξη δεν είναι ακόμη έτοιμη». Η εκτίμηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που είχαν οι ίδιες πηγές (!) για το ίδιο θέμα στις αρχές Φεβρουαρίου. Εφόσον υπάρξει τελικά καθυστέρηση στην έκδοση της προκήρυξης και περάσει ο τρέχων μήνας χωρίς κάποια ουσιαστική εξέλιξη, θεωρείται βέβαιο ότι θα... σηκωθεί πολύ (πολιτική) σκόνη.

Ελπίζουμε να εκδοθούν οι προκηρύξεις για ΕΠΟΠ-ΟΒΑ 2021 τον Μάρτιο, καθώς υπάρχει μεγάλη αγωνία σε χιλιάδες ενδιαφερόμενους.

Αναμένουμε και παρακολουθούμε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια