Έγγραφο προς Πρωθυπουργό για την αποζημίωση στελεχών ΕΔ-Τι ζητούν οι Στρατιωτικοί

Έγγραφο προς Πρωθυπουργό για την αποζημίωση στελεχών ΕΔ-Τι ζητούν οι Στρατιωτικοί

Π.Ο.Ε.Σ. προς Πρωθυπουργό - Ανακαλέστε άμεσα την αναστολή αποζημίωσης των στελεχών των ΕΔ

Η ΠΟΕΣ απέστειλε προς Πρωθυπουργό-ΥΕΘΑ το παρακάτω έγγραφο με θέμα την Αναστολή Αποζημίωσης Προσωπικού ΕΔ.

Ειδικότερα:

Αξιότιμε κε Πρόεδρε. Αξιότιμε κε Υπουργέ

Αρχές του παρελθόντος έτους 2020, με την έξαρση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, ιδίως στα σύνορα της Χώρας μας στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου, αποφασίστηκε η καταβολή, υπό τη μορφή οδοιπορικών εξόδων, χρηματικού ποσού στα στελέχη που συμμετείχαν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι η καταβολή αυτή δεν ήταν επιβράβευση του προσωπικού, αλλά οφειλόμενη αποζημίωσή του για πραγματική του μετακίνηση και εργασία.

Με το παρόν έγγραφό μας, σας μεταφέρουμε την έντονη αγανάκτηση του προσωπικού και διαμαρτυρόμαστε εντόνως, καθόσον, αναστέλλεται (τουλάχιστον στο ΠΝ) μέχρι νεοτέρας η καταβολή αποζημίωσης μετακίνησης τεσσάρων (4) ημερών εκτός έδρας στο προσωπικό που αποδεδειγμένα συμμετέχει στη διαχείριση προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών, που είχε εγκριθεί από το Φεβ 2020, συμπεριλαμβανομένων και των εκκρεμοτήτων του προηγούμενου έτους (2020) που δεν έχουν εισέτι αποζημιωθεί.

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για ανάκληση της ως άνω απόφασης αναστολής πληρωμής του προσωπικού και τη δημόσια τοποθέτησή σας για μελλοντικές ενέργειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφορικά με όποιες αποζημιώσεις του προσωπικού και ειδικώς με τις νομοθετημένες (η αποζημίωση για τη νυκτερινή μας εργασία παραπέμπεται από τον Άννα στον Καϊάφα και τα οφειλόμενα σωρεύονται σε βάρος του Κρατικού προϋπολογισμού), αποδεικνύοντας έτσι την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξή σας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πέρα και έξω από ευχολόγια.

Το σχετικό έγγραφο:


Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Εκεί στην φωτό, χαλαρώστε και λίγο, σαν μανταλάκια κρεμασμένα φαίνονται μερικοί, ημαρτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί εννοείτε κύριοι της ΠΟΕΣ λέγοντας ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ;; Αντί δηλαδή υπερωριακής -νυχτερινης ή όποιας άλλης αποζημείωσης αποφασίστηκε η δικαιολόγηση 4 ημερών εκτός έδρας για κάθα μήνα ;; Πόσο νόμιμο είναι αυτό μπορείτε να μας πείτε;;; Εξετάσσατε το ενδεχόμενο να μην μπορεί να εφαρμοστεί στους Στρατιωτικούς η εργατική νομοθεσία και κατά συνέπεια να απαιτείται ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ και ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ; Ή μήπως αυτό συνεπάγεται και την κατάργησή σας αφού η συνδικαλιστική εκπροσώπιση προυποθετεί εργασιακό περιβάλλον και τον θεσμό της κοινωνικής ασφάλισης ,τα οποία κατα τη γνώμη μου δεν ταιριάζουν στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτά προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο σου, τα είπες όλα, σήματα σου δυνατά, καθαρά. Ποες, πος, πομενσ, σαν το παλιό τραγουδακι του Τζίμη με τα ακρονύμια και κιζ μάϊ ντ....κ μφς. Μεταξύ, μας το "κύριοι" δεν χρειάζεται.

      Διαγραφή