ΥΠΟΙΚ για «Απλήρωτοι στρατιωτικοί στον Έβρο»: Η ευθύνη ανήκει στις οικονομικές Υπηρεσίες ΥΠΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΥΠΟΙΚ για «Απλήρωτοι στρατιωτικοί στον Έβρο»: Η ευθύνη ανήκει στις οικονομικές Υπηρεσίες ΥΠΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 4213/15-2-2021 ερώτησης, που κατέθεσε η Βουλευτής κ. Σ-Χ. Ασημακοπούλου, σας γνωρίζουμε ότι:

Το καθεστώς των αποζημιώσεων για τις μετακινήσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, διέπεται από τις διατάξεις του Π.Δ. 200/1993 (Α΄ 75), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 15 της υποπαραγράφου Δ.9 της παραγράφου Δ του άρθρου 2 του νόμου 4336/2015 (Α΄ 94) «Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας».

Σε εναρμόνιση με τις διατάξεις του ανωτέρω νόμου, εξετάζεται ήδη η αναμόρφωση της υφιστάμενης νομοθεσίας για τις δαπάνες μετακίνησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη για την κατά περίπτωση ορθή εφαρμογή των ως άνω διατάξεων και την ομαλή εκκαθάριση και πληρωμή των σχετικών δαπανών, εντός των προβλέψεων του εκτελούμενου Προϋπολογισμού, ανήκει στις οικείες οικονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Χα,χα,χα,χα, θλιβεροί υπαληλίσκοι και του μεν και του δε. Όλοι μαζι κοροϊδεύουν σύσσωμοι το προσωπικό των ΕΔ, χρησιμοποιώντας το ως "Φιλιππινέζες" καμαριέρες, τελευταία και για να σκουπίζουν το χιονάκι που έκανε να παγώσουν οι πισίνες των "σόου κολ" ΒΠ, τρομάρα τους. Κελ ντεκαντάνς, τγαζίκ μον αμί, τγαζίκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τραγικός τίτλος.. ευθύνη για την ομαλή εκκαθάριση και πληρωμή λέει, εντός του προϋπολογισμού λέει.. αν ο προϋπολογισμός δεν έχει χρήματα? Αν ο νόμος του 1993 αυτά ορίζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν με αφορά το θέμα,καθόσον τυγχάνω συνταξιούχος απο το 2001. Αγανακτώ όμως με την απάντηση του κυρίου Υπουργού,ο οποίος γνωρίζει καλλίτερα όλων ότι για να καταβληθούν οδοιπορικά έξοδα απαιτούνται πιστώσεις. Και το αν το ΥΠΕΘΑ έχει ή όχι τις απαιτούμενες πιστώσεις το γνωρίζει το υπουργείο οικονομικών που παρακολουθεί την εκτέλεση του προυπολογισμού. Τί εννοεί λοιπόν με την τελευταία παράγραφο περί ΕΥΘΥΝΗΣ. Μήπως εφόσον δεν έχετε πιστώσεις μήν αναθέτετε αποστολές για τις οποίες προβλέπεται αποζημίωση;; Τρελά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή