Κακοκαιρία «Μήδεια»: Γιγαντιαία κινητοποίηση ΕΔ στην Αττική (ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ-ΜΕΣΑ)

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Γιγαντιαία κινητοποίηση ΕΔ στην Αττική (ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ-ΜΕΣΑ)

Του Χρήστου Μαζανίτη

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν πλήρη δράση και μες στη νύχτα αναπτύσσουν επιπλέον δυνάμεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, κυρίως στα Βόρεια Προάστια, που οι κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, σε συνεργασία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, έχουν πάει ήδη στον Διόνυσο οι εξής δυνάμεις:

40 άτομα σε χωρισμένα σε 10 ομάδες από 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (ΜΑΛ) και 575 Τάγμα Πεζοναυτών, με αλυσοπρίονα και λοιπό εξοπλισμό. Οι συγκεκριμένες ομάδες μπαίνουν μπροστά και κόβουν τα δέντρα κι εν συνεχεία συνεργεία του ΔΕΔΗΕ προχωρούν στην επισκευή του δικτύου.

Δύο βαριά μηχανήματα - 1 Φορτωτής και ένας 1 Ισοπεδωτής – καθώς και ένα ασθενοφόρο

Επιπλέον, έχουν μετακινηθεί 2 Φορτωτές, Ερπυστριοφόρο, 2 Φορτηγά και 1 ισοπεδωτής από το Λουτράκι στην Αθήνα. Η μετακίνησή τους έγινε από το απόγευμα διότι προβλέφθηκε ότι ενδεχομένως να χρειαστούν και σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία θα ριχτούν στην μάχη, ανάλογα.

Επιπλέον, με εντολή του Αρχηγού προς τα Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, από το πρωί θα βρίσκονται σε ετοιμότητα επιπλέον μονάδες τους για περαιτέρω ανάπτυξη κατόπιν διαταγής. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συγκροτηθεί οι εξής επιπλέον ομάδες:

Από το Πολεμικό Ναυτικό 40 άτομα.

Από την Πολεμική Αεροπορία: 10 άτομα και ένας φορτωτής

Τα μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα για εκχιονισμούς, αποκομιδή δένδρων κλπ.

ΠΗΓΗ:enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Πάλι οι ΕΔ και βασικά 99% ο ΣΞ, σε πάρεργο και χωρίς νυκτερινή αποζημίωση, χωρίς οδοιπορικά, με ασφαλιστικό που παραπαίει, χωρίς ωράριο και άλλα πολλά. Και μην πει κανείς ότι είναι υποχρέωση τους. Όλες οι άλλες δημόσιες υπηρεσίες και η πολιτική προστασία τι στον ...... κάνουν σε αυτή την χώρα; Και οι υπουργαρες σαχλαμαρίζουν με ακατάπαυστη λογοδιάρροια και καρπώνονται την υποδομές και την εμπειρία των στελεχών των ΕΔ, εντελώς ανεξοδα. Πάντως στις κρίσεις θα γελάσει καθε πικραμένος με την προσωρινή σύνταξη που θα πάρουν τα αλτρουιστικά, κατά τα άλλα, στελέχη και οι οικογένειές τους.
    Σε πηγαδάκι στελεχών, κάποιοι με "φωνακλάδικο" θυμό ευνουχισμένου πιθήκου για τσίρκο, καταφέρονταν εναντίον των αποδοχών των στελεχών και ειδικά εναντίον του εφάπαξ, από θέση ασφαλείας φυσικά, εφόσον οι ίδιοι έχουν εισπράξει και τα κανονικά εφάπαξ και τα παλαιά ενισχυμένα ΒΟΕΑ, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει....για τους άλλους, πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η νυχτερινη αποζημειωση σε μαρανε με τον κοσμο να υποφερει ; Ο καθενας με τον πονο του ειστε, ενδειξη δεν εχετε καν το φρονημα και το ηθος της προσφορας επιζητωντας ετσι καθεστως ιδιωτικου τομεα στην δουλεια.ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ αποτελει μια φορα στα 10 χρονια να χρησιμοποιηθουν μηχανηματα ΕΔ που καθονται και σκουριαζουν ΕΛΕΟΣ
      Το χαμηλο επιπεδο σου φανηκε οταν διαχωριζεις τους συναδελφους σου στην Π,Α και Π.Ν τονιζοντας ΣΞ και οτι κανεις υ[ποδειξεις σε ανπιτρεπ[το υφος σ εανωτατα κλιμακια Δικοικησης του κρατους.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ αδικα κατηγορουν τος Ε.Δ αλλα αν ηξερες τεκμηριωμενα θα τους αποστομωνες ολους.
      Η ΠΟλιτεια σας χρυσωσε ολο το 2020 με ανω των 20. ΗΕΕ μην με θρασσος παραπονιεσαι και συνελθε . ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ.

      Διαγραφή
    2. Καλά κάνει και τη ζητάει.
      Δανεισμένο: "Πρόεδρος ΕΡΤ, περίπου 6.000 μισθός, Α/ΓΕΕΘΑ ούτε τα μισά! Όλα καλά;

      Διαγραφή
    3. Ρε παππού του ναυτικού, άντε τώρα να πεις το τσάι σου μαζί με τα "ανώτατα κλιμάκια" σου και άσε εμάς τους "χρυσωμένους" να ανησυχούμε για τα "σκουριασμενα" μηχανήματα. Επειδή εσυ δεν έχεις παιδιά στις ΕΔ να ξεσκ.....ζουν τον κάθε πικραμένο επειδή του λένε οτι οι ΕΔ έχουν υποχρέωση ακόμη και για τα αυτονόητα του κάθε υποτίθεται ενεργού πολίτη, πετάς την π@π@ρι@ σου και δημιουργείς προβοκάτσιες, ου να μου χαθείς, δεν ντρέπεσαι γέρος και άκληρος και κακόψυχος.

      Διαγραφή
  2. Γιγαντιαία κινητοποίηση? ε όχι δα

    ΑπάντησηΔιαγραφή