Κατανομή Υπηρεσιών Στελεχών ΕΔ: Αυτά προτείνονται στον ΥΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Κατανομή Υπηρεσιών Στελεχών ΕΔ: Αυτά προτείνονται στον ΥΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) απέστειλε έγγραφο στο ΥΠΕΘΑ για την εκτέλεση υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας 24ωρης διάρκειας στελεχών ΕΔ. Ενδεικτικά, ως βάση συζήτησης και διαλόγου, προτείνει τα παρακάτω:

α. Ανώτεροι Αξιωματικοί

(1) Μέχρι 1 υπηρεσία, μετά τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας και μέχρι 30 έτη υπηρεσίας το ανώτερο. Το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται ατύπως σε όλα τα μεγάλα επιτελεία (εξαιρουμένου του ΓΕΣ), πλην όμως απολύτως επιλεκτικά και τεχνηέντως περιορίζεται στους Αξκούς βαθμού Συνταγματάρχη (ήτοι σε στελέχη προέλευσης αποκλειστικά από ΑΣΕΙ), δίχως να υφίσταται ανάλογη κανονιστική πρόβλεψη!

(2) Μέχρι 2 υπηρεσίες, στις λοιπές περιπτώσεις (έως 25 έτη υπηρεσίας).

β. Κατώτεροι Αξιωματικοί

(1) Μέχρι 1 υπηρεσία, μετά τη συμπλήρωση 30 ετών υπηρεσίας.

(2) Μέχρι 2 υπηρεσίες, μετά τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας.

(3) Μέχρι 3 υπηρεσίες, μετά τη συμπλήρωση 20 ετών υπηρεσίας.

(4) Μέχρι 4 υπηρεσίες, στις λοιπές περιπτώσεις.

γ. Ανθυπασπιστές

(1) Μέχρι 2 υπηρεσίες, μετά τη συμπλήρωση 30 ετών υπηρεσίας.

(2) Μέχρι 3 υπηρεσίες, στις λοιπές περιπτώσεις.

δ. Υπαξιωματικοί

(1) Μέχρι 2 υπηρεσίες, μετά τη συμπλήρωση 32 ετών υπηρεσίας.

(2) Μέχρι 3 υπηρεσίες, μετά τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας.

(3) Μέχρι 4 υπηρεσίες, μετά τη συμπλήρωση 15 ετών υπηρεσίας.

(4) Μέχρι 5 υπηρεσίες, στις λοιπές περιπτώσεις.

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Για να μπορείς να βγάλεις αριθμό υπηρεσιών θα πρέπει πρώτα να προβεί κανείς σε αναδιοργάνωση του τρόπου εκτέλεσης των υπηρεσιών.. η στείρα αναγραφή αριθμών είναι να χαμε να λέγαμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα τι άλλο θα πρότεινε ο ΣΑΣΜΥ ότι μας βολεύει, δηλαδή σωματική καταπόνηση δεν υπάρχει στους "πραγματικούς" υπαξιωματικούς πέραν των 45 παρά μόνο στους υπάξ/αξιωμ των παραγωγικών σχολών, επιλεκτικές προτάσεις με κριτήρια τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας εκ του πονηρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριοι,εάν όπως λέτε,το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται οι Στρατιωτικοί είναι εργασιακό, τότε αυτά που προτείνετε είναι λίγα και δεν λύνουν το πρόβλημα. Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να ζητήσετε την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας,που σημαίνει ότι ο Στρατιωτικός που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία θα πρέπει να λάβει αποζημίωση για 1ώρα υπερεργασίας, 8ώρες υπερωρία ημέρας και 8ώρες υπερωρία νύχτας. Αυτό θα έλυνε και το πρόβλημα του αριθμού των υπηρεσιών. Συγχρόνως όμως θα έβαζε τα εργασιακά δικαιώματα πάνω από τη αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού ο αριθμός των υπηρεσιών θα καθοριζόταν από το ύψος των εκάστοτε πιστώσεων και όχι απο τις ανάγκες της κάθε Μονάδος. Προσωπικά πιστεύω ότι οι Στατιωτικοί τελούν υπό ΕΙΔΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ και συνεπώς θα πρέπει να έχουν ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ και ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος, όπου προβλέπονται ΑΠΟΔΟΧΕΣ για αξιοπρεπή διαβίωση και ΣΥΝΤΑΞΗ κοντά στις αποδοχές ενέργειας κάθόσον η σύνταξή τους θεωρείται αντί μισθού και σε συνέχεια αυτού και ουδεμία σχέση έχει με την κοινωνική ασφάλιση. Ξεκαθαρίστε,λοιπόν τί περιβάλλον θέλετε για τους Στρατιωτικούς. Αν επιλέξετε το εργασιακό σε λίγα χρόνια δεν θα μιλούμε μόνο για το πρόβλημα των εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και για την πλήρη αδυναμία τους να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. Αυτά βέβαια δεν αφορούν μόνο εσάς , αλλά και όλους όσοι μιλούν για εργασιακό περιβάλλον στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά οι ανώτατες και πολυχρονεμένες (αφεριμ) ηγεσίες των ΕΔ που δέχθηκαν "αβρόχοις ποσί" το ανοσιούργημα της μετατροπής του ειδικού μισθολογιου των ΕΔ μαζί με τις ακατανόμαστες και προδοτικές κυβερνήσεις που έφεραν και ψήφισαν αυτό το συνονθύλευμα ηληθιοτήτων και σαχλαμαροϊδών νομικιστικων άρθρων, κάνουν ακόμη πως δεν καταλαβαίνουν τι τεράστια ζημιά έχουν κανει στις ΕΔ. Σε όλα έχεις απόλυτο δίκιο, πλην όμως δεν υπάρχει σωτηρία με τις επακουμβησεις και τα χοτισποτια στο πισω όριο της άμυνας. Καληνύχτα Ελλάδα.

      Διαγραφή
    2. Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2021 11:32:00 π.μ. όταν κάποια ομάδα στελεχών το είχε ζητήσει αυτό(προφορικά),σε κάποιο σημείο της χώρας μας για κάποιου συγκεκριμένου ωραρίου υπηρεσίες,οι διοικήσεις απάντησαν με τρομοκρατία.Καλη καρδιά κι η ζωή συνεχίζεται

      Διαγραφή