25η Μαρτίου: Προς... Τατόι η παρέλαση - Άγνωστο ποιοι θα παραστούν

Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να κάνει δεύτερες σκέψεις σχετικά με τη μεγαλειώδη παρέλαση που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην πλατεία Συντάγματος, έπειτα από το ενδεχόμενο η χώρα να βρίσκεται σε lockdown.

Αξίζει να αναφερθεί πως φέτος η παρέλαση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες πως η στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κόσμου, όχι όμως μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αλλά για πρώτη φορά στο Τατόι και δη στην πίστα του στρατιωτικού αεροδρομίου της περιοχής.

Τη σχετική εισήγηση όπως μαθαίνουμε έχει κάνει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (το οποίο ακολούθως ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου) το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να μην ματαιωθεί η στρατιωτική παρέλαση.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν από τους τηλεοπτικούς δέκτες καθώς θα τη μεταδώσει απευθείας η δημόσια τηλεόραση. Το παρών αναμένεται να δώσουν τόσο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία. Θυμίζουμε ότι άπαντες έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Παράλληλα στο πλαίσιο των εορτασμών για τους δύο αιώνες από τον σηκωμό του Γένους έχουν σταλεί προσκλήσεις εκ μέρους του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Μανουέλ Μακρόν και στον κληρονομικό διάδοχο του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο (ήτοι, στους εκπροσώπους των τριών Μεγάλων Δυνάμεων που συνέδραμαν στον εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα μας) ώστε εάν το επιθυμούν να δώσουν το παρών.

Μέχρι στιγμής μονάχα το Κρεμλίνο έχει απαντήσει επισήμως, σημειώνοντας ότι ο κ. Πούτιν δεν δύναται να παραστεί.

Πάντως με την αποστολή των προσκλήσεων η Ελλάδα θέλει να στείλει παράλληλα και ένα σαφές μήνυμα προς τη γειτονική Τουρκία, ότι διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τους συμμάχους της (οι οποίοι κατατρόπωσαν τον οθωμανικό στόλο στη ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827) και πως αυτή η φιλία και συνεργασία εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι και σήμερα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση κινδύνου.

Στην παρέλαση θα μετέχουν πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, καθώς επίσης ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ σχεδιάζεται να πετάξουν πάνω από τον αττικό ουρανό και 4 υπερσύγχρονα Rafale, ίδια με τα 18 που θα παραλάβει σταδιακά η χώρα μας από τη Γαλλία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια