Έρευνα: Οι μισοί Έλληνες έτοιμοι για στρατιωτική σύγκρουση με Τουρκία - Ποιους θεσμούς εμπιστεύονται

Το 46% των Ελλήνων δηλώνει πως θα συμφωνούσε με τη χρήση στρατιωτικών μέσων για την επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων με την Τουρκία

Μια ιδιαίτερη χρονιά ήταν για την ανθρωπότητα το 2020 αφού η πανδημία του κορωνοϊού που έφερε ανακατατάξεις στις ζωές και την καθημερινότητα μας στιγμάτισε σίγουρα όλες της πτυχές της δραστηριότητάς μας.

Ποια ήταν όμως τα θέματα που απασχόλησαν τους Έλληνες; Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research ο φόβος για την υγεία των πολιτών, η οικονομική αβεβαιότητα που έφεραν τα lockdown λόγω του κορωνοϊού, η αγωνία για τις εξελίξεις στα ελληνουτουρκικά είναι τα βασικά συναισθήματα που βίωσαν οι Έλληνες το 2020.

Όπως προκύπτει από την προαναφερθείσα έρευνα σχεδόν οι μισοί Έλληνες εμφανίζονται έτοιμοι για στρατιωτική σύγκρουση. Ειδικότερα το 52% των Ελλήνων απαντά «θα προτιμούσα την εξάντληση κάθε περιθωρίου διαλόγου για την επίλυση των διαφορών» ενώ το 46% (!) «θα συμφωνούσα με τη χρήση στρατιωτικών μέσων».

Παράλληλα, το 86% απαντά πως «η Τουρκία όφειλε να διατηρήσει την Αγιά Σοφιά ως μουσείο πολιτιστικής κληρονομιάς».

Παρά τους φόβους των πολιτών για μία σειρά από ζητήματα εκφράζονται και οι ελπίδες για το μέλλον, η στήριξη της κυβέρνησης για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η συμμαχία με τη Γαλλία, είναι γεγονότα και αισθήματα που ξεχώρισαν

Ο Στρατός, οι επιχειρήσεις, η κυβέρνηση (ως θεσμός), η Αστυνομία, είναι οι θεσμοί που εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες. Αντίθετα χαμηλή είναι η εμπιστοσύνη προς την εκκλησία, τα πολιτικά κόμματα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα ΜΜΕ και τις ΜΚΟ.

Τα ευρήματα αυτά, που προκλήθηκαν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου από την ιστορική συγκυρία τεσσάρων ευρύτερων εξελίξεων: Covid-19, οικονομική ύφεση, τουρκική προκλητικότητα, προσφυγική κρίση, είναι τα εξής:

Κλικ για μεγέθυνση:


Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα της Κάπα Research:ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια