Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Μετατίθεται χρονικά-Από ποιο μήνα θα ξεκινήσει

Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Μετατίθεται χρονικά-Από ποιο μήνα θα ξεκινήσει

Μετατίθεται χρονικά η αύξηση της στρατιωτικής θητείας που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση

Πριν από περίπου τέσσερις μήνες, μέσα Σεπτεμβρίου του 2020, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποκαλύψει μιλώντας στο πλαίσιο του Helexpo Forum της Θεσσαλονίκης πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να αυξηθεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας για τους κληρωτούς που θα παρουσιάζονται από τους επόμενους μήνες.

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε η αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες να ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Ακολούθως μετατέθηκε για την ΕΣΣΟ (Εκπαιδευτική Σειρά Στρατευσίμων Οπλιτών) του Μαρτίου, δηλαδή θα αφορούσε όσους θα παρουσιάζονταν στα στρατόπεδα σε δύο μήνες από σήμερα.

Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρουν πως ούτε αυτός ο προγραμματισμός είναι εφικτός και πως θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση. Ήτοι, η αύξηση της θητείας να ξεκινήσει από τις κατατάξεις του Μαΐου.

Θυμίζουμε ότι, σήμερα η θητεία στο Ναυτικό είναι 9 μήνες για όσους υπηρετούν σε πλοία και 12 για όσους έχουν τοποθετηθεί σε υπηρεσίες στεριάς. Από τον Μάιο όμως άπαντες στο Π.Ν. θα υπηρετούν δωδεκάμηνη θητεία, ανεξάρτητα εάν βρίσκονται σε πλοίο ή όχι.

Όσον αφορά την Πολεμική Αεροπορία η θητεία σήμερα είναι 12μηνη και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.

Όσοι υπηρετούν στον Στρατό Ξηράς σήμερα η θητεία είναι εννεάμηνη και με τις νέες αποφάσεις θα αυξηθεί για τους νέους που θα παρουσιαστούν από την 1η Μαΐου και μετά, στους 12 μήνες.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια