Απόστρατοι ΕΜΘ: Ζητούν άμεση νομοθέτηση για καταβολή συμπληρωματικού εφάπαξ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Απόστρατοι ΕΜΘ: Ζητούν άμεση νομοθέτηση για καταβολή συμπληρωματικού εφάπαξ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Έγγραφο προς ΥΕΘΑ απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ, με το οποίο ζητά να νομοθετήσει άμεσα, προκειμένου να καταβληθεί το δικαιούμενο συμπληρωματικό εφάπαξ στα στελέχη που αποστρατεύτηκαν από 1/8/2012 έως και 31/12/2016, διότι σε αυτά έχουν γίνει κανονικά οι προβλεπόμενες κρατήσεις υπερ Ειδικών Λογαριασμών και είναι τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ που δεν έλαβαν ολόκληρο το δικαιούμενο εφάπαξ τους, σε αντίθεση με όλους τους υπολοίπους συναδέλφους τους.

Δείτε την σχετική επιστολή:

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Που είπαμε την στείλατε την επιστολή????
    Το έχετε καταλάβει ετσι??
    Έχω αρχίσει και γελάω.....
    Πόσες επιστολές του εχετε
    στείλει για διάφορα θέματα??
    Και πόσες έχετε λάβει απάντηση???
    ΚΑΜΊΑ....
    Και πόσες δικαιωθήκαμε σε κάποιο θέμα???
    ΚΑΜΊΑ....
    Αύριο το πρωί κι όλας θα κάτσει να ασχοληθεί......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε έχουμε στείλει άπειρες επιστολές για το θέμα και στα αρμόδια υπουργεία καθώς και στους Ειδικούς Λογαριασμούς.Και όχι τώρα αλλά από το τέλος του 2018!!Οι απαντήσεις τους φαντάζεστε πως ήταν!!!Έχουμε σαν σύλλογος από τον Μάιο του 2019 καταθέσει 4 ομαδικές αγωγές και περιμένουμε την εκδίκαση τους!!!Αλήθεια κάποιες "θεσμικές"ενώσεις που δείχνουν το όψιμο ενδιαφέρον τους εν έτη 2021 για το θέμα,τι έκαναν από τα τέλη του 2018 που δημιουργήθηκε η αξίωση αυτή;Επιθυμία μας ήταν και είναι να γίνει νομοθετική ρύθμιση και να επιλυθεί το θέμα για όλους τους αποστράτους,ανεξαρτήτως αν έκαναν η όχι νομικές κινήσεις.Το θέμα είναι καθαρά στο χέρι του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ,ώστε να νομοθετήσει!!Δεν ζητάμε κάτι παράνομο.Οι αποστρατευθέντες απο 8/12 εως και 12/16 είναι οι μόνοι απόστρατοι που δεν έλαβαν το εφάπαξ τους υπολογιζόμενο με ολόκληρο το βασικό μισθό ,εφάπαξ για το οποίο έχουν πληρωθεί κανονικά οι αναλογούσες εισφορές!!Το τι ισχυρίζονται τα ταμεία μας είναι εντελώς αδιάφορο μιας και καρπώθηκαν τις εισφορές μας και τις χαρακτηρίζουν ελαφρά την καρδία "κοινωνικούς πόρους"!!!Αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα,να πληρώνεις κανονικά εισφορές χωρίς ανταποδοτικότητα!!Για να μην μιλήσουμε για τις ανακοινώσεις και τις απαντήσεις των Ταμείων για το θέμα,τις οποίες τις υπογράφουν" ε.ε.συνάδελφοι"!!Φυσικά αυτοί οι ε.ε "συνάδελφοι" θα πάρουν το εφάπαξ τους κανονικά υπολογιζόμενο!!

      Διαγραφή
  2. Το : άμεσα : με τρέλανε....
    Εννοείτε μάλλον τα επόμενα 10 χρόνια ετσι?????
    Θα σας πρότεινα να ασχοληθείτε με τον καιρό που είναι και επίκαιρο, .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στους κυριους δεν κανω κριση εβγαλα εικονα ομως οι υπολοιποι ας εχετε κατα νου οτι >
    Σε επικοινωνια με το ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ για το συμπληρωματικο εφαπαξ μας ειπαν δεν εχουν κατι επισημο ακομα.Επισης σε ερωτηση αν πρεπει να στειλουμε την χαρτουρα μας ειπαν οχι γιατι θα παρει χρονο η τελικη αποφαση, δεδομενου τα Μ.Τ ολων των σωματων θα κανουν ΑΓΩΓΗ εναντιωσης και μεχρι να βγει η τελικη αποφαση …. οποια βγει θα αφορα ολους οχι μεμονομενα.Οταν ακουμε απο την μια για δηθεν 2πλο μερισμα που τελικα ακυρωθηκε και τωρα για συμπληρωματικο εφαπαξ κραταμε μικρο καλαθι.Οι κυριοι μπορει να δικαιωθηκαν αλλα χρηματα ακομα δεν ελαβαν γιατι θα ασκηθει ΑΓΩΓΗ απο τα Μ.Τ.Δεν ειναι τοσο απλο το θεμα κυρίως λογω των δύσκολων εποχών που έρχονται σε οικονομία και οχι μονο.
    Αν καταλαβατε μπορει να δικαιωθηκαν δικαστικα αλλα επισημα το ΜΤΑ δεν εχει ενημερωση ουτε την αποφαση.Αυτα μας ειπαν 8-/1/2021.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....θα ασκηθεί αγωγή από το ΜΤΑ....-αδόκιμος όρος, η αγωγή-...
      δηλαδή θα ζητήσει και από πάνω αστική αποζημίωση από τους δικαστικά δικαιωθέντες?..
      Αυτά δεν γίνονται.σε καμιά περίπτωση. Δεν μπορεί ο ΕΛΟΑΑ να αποφύγει την μη καταβολή του συμπληρωματικού Εφάπαξ. Πάντως όποτε και να το δώσει, το επιτόκιο 6% της όποιας καθυστέρησης καταβολής του, την σήμερον ημέρα δεν είναι καθόλου αμελητέο μέχρι την υποχρεωτική είσπραξη του......

      Διαγραφή