Αδικία στην καταβολή ενός βασικού μισθού υπερ ΜΤΣ για αναγνώριση γάμου Στρατιωτικών (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Αδικία στην καταβολή ενός βασικού μισθού υπερ ΜΤΣ για αναγνώριση γάμου Στρατιωτικών (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Η ΠΟΕΣ, ύστερα από επιστολή της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π., απέστειλε έγγραφο προς ΥΕΘΑ σχετικά με την Καταβολή ενός μισθού για αναγνώριση γάμου

Ειδικότερα:

Με τις διατάξεις του άρθρου 17του ν.3036/2002 καταργήθηκε από την 23.7.2002 η υποχρέωση, που είχε νομοθετηθεί με το άρθρο 2 του ν.1105/1980, καταβολής ενός βασικού μισθού του εν ενεργεία στρατιωτικού για την αναγνώριση του γάμου του που τέλεσε μέχρι την αυτή ως άνω ημερομηνία (22.7.2002).

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) ζήτησε από εν ενεργεία στρατιωτικό, που για οποιοδήποτε λόγο δεν αναγνώρισε το γάμο του που τέλεσε πριν την 22.7.2002, προκειμένου να τον αναγνωρίσει σήμερα, να καταβάλλει εφάπαξ μέσω Τραπέζης ένα βασικό μισθό με την τρέχουσα μισθολογική κατηγορία για να ολοκληρωθεί ο φάκελος που βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Θεωρείται ότι η ως άνω ενέργεια του Μ.Τ.Σ. είναι εσφαλμένη και προκαλεί ανησυχία και αίσθημα αδικίας.

Τέλος η ΠΟΕΣ παρακαλεί για την παρέμβασή του ΥΕΘΑ και εφόσον κρίνει το επιχείρημά της ορθό και δίκαιο για την παροχή διευκρινίσεων/οδηγιών προς το ΜΤΣ για το υπόψην θέμα.

Τα σχετικά έγγραφα:

α. ΠΟΕΣ

β. Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Μια χαρά έκανε το ΜΤΣ.. άντε στην τελική να καταβάλει το βασικό μισθό του τότε σύμφωνα με την τρέχουσα αξία του σήμερα προσαρμοσμένο στην αντίστοιχη αγοραστική δύναμη που είχε το 2002.. Αλλιώς είναι κύριοι τα 1000 € το 2002 και αλλιώς τα 1400 το 2019.. Επίσης τι θα πει "που για οποιοδήποτε λόγο δεν αναγνώρισε το γάμο του".. Εάν ο άλλος είχε ενημερωθεί και απλά το άφησε τότε δεν καταλαβαίνω γιατί ζητάει τα ρέστα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες μας εσυ ρε φωτεινε παντογνωστη ,για ποιο λογο να καταβαλει ενα ΒΜ;Για εξηγησε μας τι ακριβως προσφερει η κρατηση αυτη!!Γιατι απο το 2002 και μετα καταργηθηκε η υποχρεωση αυτη;Για ποιο λογο αυτοι που τελεσαν το γαμο πριν το 2002 πρεπει να καταβαλουν και οχι αυτοι που παντρευτηκαν μετα το 2002;Και στο φιναλε οταν παντρευτηκε ο ανθρωπος ειχε ενα συγκεκριμμενο οικονομικο βαθμο.Γιατι να μην πληρωσει με αυτον τον οικ.βαθμο,αλλα με τον οικ.βαθμο που κατεχει τωρα;

      Διαγραφή