Αναφορά για Ανισότητα-αδικία στα ηλικιακά όρια στην αναμενόμενη προκηρύξη ΕΠΟΠ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Αναφορά για Ανισότητα-αδικία στα ηλικιακά όρια στην αναμενόμενη προκηρύξη ΕΠΟΠ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Αναφορά προς τον ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλο, κατέθεσε την 13-01-2021, ο Βουλευτής Πέλλας Καρασμάνης Γεώργιος το παρακάτω συνημμένο υπόμνημα πολίτη, σχετικά με ζητήματα ανισότητας στις ερχόμενες προκηρύξεις των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και παρακαλεί τον αρμόδιο κ. Υπουργό, να απαντήσει σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής.

Το σχετικό υπόμνημα:

Προς: Αξιότιμο κύριο Βουλευτή

Θέμα: Σημαντικά ζητήματα ανισότητας και αδικίας για τις ερχόμενες προκηρύξεις των Επαγγελματιών Οπλιτών (σ.σ. ΕΠΟΠ)

Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,

Ονομάζομαι ........... και είμαι Έλληνας πολίτης. Είμαι ένας νέος άνθρωπος, ηλικίας 28 ετών (σ.σ. γεν. 09/02/1992).

Απευθύνομαι σε εσάς, διότι έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα ανισότητας και αδικίας σχετικά με τις ερχόμενες προκηρύξει των Επαγγελματιών Οπλιτών (σ σ. ΕΠΟΠ) στις Ένοπλες Δυνάμεις. Συγκεκριμένα, οι γενιές του 1991, του 1992 και του 1993 δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε προκηρύξεις Επαγγελματιών Οπλιτών. Αντίθετα, όλες οι παλαιότερες γενιές είχαν την ευκαιρία τους κατά το παρελθόν και οι νεότερες θα την έχουν σίγουρα στις ερχόμενες, αλλά και μελλοντικά. Πρόσφατα, έγινε γνωστό πως το ανώτατο όριο ηλικίας ανεβαίνει στα 31 έτη, αλλά μόνο για τους ΟΒΑ (σ.σ. Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης). Για τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες παραμένει στα 28 έτη. Θεωρώ ότι είναι σωστό αυτό που έγινε, με τους ΟΒΑ. Όμως, είναι άδικο για τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες να μην έχουν και εκείνοι τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στις ερχόμενες προκηρύξεις. Ανήκω και εγώ στις πιο αδικημένες γενιές, οι οποίες βίωσαν την οικονομική κρίση στο πετσί τους. Στερηθήκαμε πολλά πράγματα, τα οποία είχαν οι προηγούμενες γενιές. Θεωρώ πως θα είναι πολύ μεγάλη αδικία να μην αυξηθεί το όριο ηλικίας για όλους τους Έλληνες πολίτες στα 31 έτη, διότι δεν μας δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε αντίστοιχη προκήρυξη. Επίσης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχουν αυξημένα ηλικιακά όρια για αντίστοιχες προκηρύξεις με αυτές των ΕΠΟΠ (σ.σ. τουλάχιστον ανώτατο όριο ηλικίας στα 32 έτη ή ακόμη και στα 35 έτη). Το ίδιο ισχύει και για τις προκηρύξεις των Ελληνικών Σωμάτων Ασφαλείας.

Ερώτημα: Υπάρχει εξέλιξη σχετικά, με την αύξηση του ανώτατου ορίου ηλικίας στις ερχόμενες προκηρύξεις των ΕΠΟΠ για όλους τους Έλληνες πολίτες (σ.σ. στα 31 έτη) ή θα παραμείνει η ηλικία ως έχει (σ.σ. στα 28 έτη) και η αδικία θα παραμείνει;

Είναι σωστό που η ηλικία ανέβηκε για τους ΟΒΑ, αλλά είναι δίκαιο να ανέβει και για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Όλοι είχαν την ευκαιρία τους από τις προηγούμενες γενιές. Οι γενιές του 1991, του 1992 και του 1993, δεν την είχαν ποτέ... Ελπίζω να λυθεί το ζήτημα, με παρέμβασή σας, διότι στο νομοσχέδιο για τον κορονοϊό κατατέθηκε σχετική τροπολογία για την αύξηση του ανώτατου ορίου ηλικίας συμμετοχής των ΟΒΑ στις προκηρύξεις των ΕΠΟΠ από τα 28 στα 31 έτη, με την ηλικία των υπόλοιπων Ελλήνων πολιτών να παραμένει ωστόσο στα 28 έτη. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων, που διαθέσατε χρόνο για να διαβάσετε τις απόψεις μου και τις παρατηρήσεις μου σχετικά με τα προβλήματα ανισότητας και αδικίας για τις ερχόμενες προκηρύξεις των Επαγγελματιών Οπλιτών. Αναμένω με ιδιαίτερη ανυπομονησία τις ενέργειές σας και την απάντησή σας. Εύχομαι να σας έχει πάντοτε ο Θεός καλά για να μπορείτε να βοηθάτε όλους τους Έλληνες πολίτες, όπως ακριβώς κάνατε μέχρι και σήμερα.

Με εκτίμηση,
Έλληνας πολίτης

Τα σχετικά έγγραφα:


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Δεν ελαβε υποψη το κρατος ποτε θα ειναι ο παραπανω μεσα στα προβλεπόμενα ηλικιακα ορια για να τον προσλαβει !!!! Κριμα.ρε δεν μας παρατατε ο καθενας οτι του έρχεται στο κεφαλι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή