ΥΠΟΙΚ για νυκτερινή αποζημίωση: Η ΚΥΑ δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα-Η δαπάνη να καλυφθεί από ΥΠΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΥΠΟΙΚ για νυκτερινή αποζημίωση: Η ΚΥΑ δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα-Η δαπάνη να καλυφθεί από ΥΠΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτ.635/16.10.2020 ερώτησης (Δείτε ΕΔΩ και την από 05 Νοεμβρίου 2020 απάντηση του ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλου), που κατατέθηκε από τον Βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Μπούμπα, από πλευράς αρμοδιότητάς μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Με τις διατάξεις του άρθρου 127 του Μέρους ΣΤ΄ του ν.4472/2017 (Α΄ 74) καθορίζονται τα πάσης φύσεως επιδόματα που καταβάλλονται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, καθώς και της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, με τις διατάξεις της περίπτωσης β΄ της παραγράφου Δ΄ του άρθρου 127 του ιδίου νόμου θεσμοθετήθηκε η χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που αποδεδειγμένα εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2,77 € ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης, ενώ παράλληλα παρέχεται εξουσιοδότηση όπως καθορισθεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού, το ανώτατο όριο των ωρών νυχτερινής απασχόλησης, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης της εν λόγω αποζημίωσης.

Η ως άνω κοινή υπουργική απόφαση, κατά το μέρος που αφορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα.

Για την χορήγηση της ανωτέρω αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η προκαλούμενη δαπάνη θα πρέπει να καλυφθεί στο πλαίσιο του εκτελούμενου Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, δεδομένων και των σοβαρών οικονομικών και δημοσιονομικών επιπτώσεων που προκαλεί η κρίση της πανδημίας COVID-19.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ειναι πλεον ξεκαθαρο σε ολους και ολες, οτι το αυτοονομαζομενο υποιοκ, και οι πουθεναδες υπουργισκοι και αναπληρωτες και λοιποι παρελκομενοι, εχουν αυτονομηθει τελειως.
    Θεωρουν οτι το υπεθα, ανηκει σε αλλη κυβέρνηση αλλης χωρας , αλλου πλανητη.
    Αγωγες και μηνύσεις προσωπικα σε σταικουριδες, σκυλαδακηδες και λοιπους πολιτικους παραγοντισκους, η μονη απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή