Αυτά απάντησε ο Παναγιωτόπουλος για την νυκτερινή αποζημίωση Στρατιωτικών (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Αυτά απάντησε ο Παναγιωτόπουλος για την νυκτερινή αποζημίωση Στρατιωτικών (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ.Κωνσταντίνος Μπούμπας με θέμα «Αποζημίωση Στρατιωτικών για τη Νυκτερινή Εργασία τους», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς σας επαναλαμβάνω ότι, η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων, εμπίπτει αποκλειστικά στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.

Περαιτέρω, σύμφωνα με τον ν.4472/2017 και ειδικότερα με την παράγραφο Δ΄ του άρθρου 127 αυτού, προβλέπεται η χορήγηση ειδικής αποζημίωσης, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ιδιοτυπία των συνθηκών, υπό τις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) προσφέρουν εργασία και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Το γεγονός ότι δεν έχει εισέτι εκδοθεί η οικεία ΚΥΑ, μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) και του Υπουργείου Οικονομικών (Υπ.Οικ.), οφείλεται στις υφιστάμενες δημοσιονομικές συνθήκες και την υποχρέωση διαφύλαξης της ακεραιότητας του εκάστοτε εκτελούμενου προϋπολογισμού, προκειμένου να αποτραπούν επιπτώσεις στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) των ετών 2019 - 2022.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το ΥΠΕΘΑ είχε διαβιβάσει στο Υπ.Οικ. σχέδιο ΚΥΑ, αναφορικά με τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ωρών νυχτερινής απασχόλησης, αλλά μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει γίνει αποδεκτό.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό, βούληση της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, είναι η άμεση προώθηση νεώτερου σχεδίου ΚΥΑ, προκειμένου να εκκινήσει εκ νέου, άλλη μία προσπάθεια ρύθμισης του θέματος.

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Οικονομικών.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

 1. Ως την ιδιοτητα του δικηγορου εχει την χαρη το μαυρο να το κανει ασπρο.Τα χρηματα δεν δινονται γιατι ολοι στον στρατο ξερουμε οτι αυτοι που εκτελουν υπηρεσιες ειναι μεχρι το βαθμο του Ανχη απο εκει και πανω ειναι ΔΥ.Αρα δεν μπορει οι μικροι οπως μας αποκαλουν να πληρωνονται τις υπηρεσιες.Αυτα που απανταει ο υπουργος ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ας σταθούμε λιγο στην φραση:

  "..το ΥΠΕΘΑ είχε διαβιβάσει στο Υπ.Οικ. σχέδιο ΚΥΑ, αναφορικά με τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ωρών νυχτερινής απασχόλησης, αλλά μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει γίνει αποδεκτό."
  Ρε Neverland της μεσογειων, έχετε καταλάβει οτι ειστε υπουργείο ισοτιμο και ισαξιο νομοθετικα με τους πουθεναδες του υποικ;;;;
  Τι πάει να πει δεν το εκανε αποδεκτό; Ποιος; Γιατι; Με ποιο δικαίωμα;
  Και εσεις του στειλατε τον εισαγγελέα υπηρεσίας;; (για να μην γραψουμε τι τετρατροχο θα έπρεπε να του στελνατε.. αντε).
  Δεν σωνεστε με τιποτα λεμε.
  Προς το παρόν ας πάρουμε αδεια απο τον... χαρδαλια για να ειμαστε Στρατος..
  Νεβεραλβτες ολκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όπως όλοι ξέρουμε,οι κανονισμοί ισχύουν μόνο για τους χαμηλόβαθμους.Δε το κλείνετε καλύτερα το μαγαζάκι,που θέλουμε να λεγόμαστε κι ευρωπαϊκός στρατός;!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτά που γράφει του τα υπαγορεύουν; Τα βρίσκει έτοιμα στο διαδίκτυο; Τα σκαρφίζεται εκείνη την στιγμη; Του τα δίνου σε "post it"; Ότι και νά είναι δυστυχώς είναι πολύ κατώτερος των εξαιρετικά δύσκολων περιστάσεων και άσχετος. Εάν δεν υπήρχε ο ΑΓΕΕΘΑ, δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε που θα είμασταν ως ΕΔ και ορθώς ο κος ΠΘ συμβουλεύται άμεσα αυτόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή