Πάλι στο Άμυνας ο Αβραμόπουλος; Τι συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό

Πάλι στο Άμυνας ο Αβραμόπουλος; Τι συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό

Αναδόμηση με Αβραμόπουλο στο Άμυνας

Του ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΝΔ με φόντο και τον επικείμενο ανασχηματισμό, ένα σενάριο που εξετάζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος φέρεται να έχει μετανιώσει που δεν προχώρησε το περασμένο καλοκαίρι σε ευρύτερο ανασχηματισμό και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν κάνει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Πότε θα γίνει αυτό; Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν για τις αρχές του έτους.

Ετοιμάζεται για την επιστροφή

Στο ενδοκυβερνητικό και ενδοκομματικό παζλ ένα πρόσωπο που αποτελεί σημείο αναφοράς και συζήτησης για πολλούς είναι αυτό του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ενός στελέχους με μακρά διαδρομή που ετοιμάζεται για την... ολική επαναφορά.

Ο πολύπειρος πρώην κοινοτικός επίτροπος και επί σειρά ετών υπουργός σε σημαντικά πόστα, αναμένεται να είναι ένα από τα πρόσωπα που θα έχουν κεντρικό ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της Κυριακάτικης Kontranews, ο Δ. Αβραμόπουλος φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον Πρωθυπουργό για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, με πιο πιθανή τοποθέτηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι Κυρ. Μητσοτάκης και Δ. Αβραμόπουλος διατηρούν στενή και τακτική επικοινωνία και από την ημέρα που έληξε η θητεία του δεύτερου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και παρέδωσε το σημαντικό πόστο του επιτρόπου αρμόδιου και για τη μεταναστευτική πολιτική, συμφώνησαν στην αξιοποίησή του. Αυτό καθυστέρησε αρκετά, αλλά αυτό δεν δυσαρέστησε τον Δ. Αβραμόπουλο που απέφυγε συνειδητά να εμπλακεί σε οποιαδήποτε εσωκομματική διεργασία και να δημιουργήσει προβλήματα στον Πρωθυπουργό.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι συμφωνεί σε όλα όσα γίνονται, καθώς έχει τη δική του οπτική στα γεγονότα. Εξάλλου η σχέση του με τον Πρωθυπουργό, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, είναι πολύ καλή, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ρίξει νερό στο κρασί του ως έμπειρος πολιτικός.

Η επιστροφή του Δ. Αβραμόπουλου που λειτουργεί κανονικά το πολιτικό του γραφείο στο σταθερό «στρατηγείο» του δίπλα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, είχε κλειδώσει από το καλοκαίρι του 2019, όταν συναντήθηκε και συζήτησε με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Η υπουργοποίηση του Δ. Αβραμόπουλου είναι μια από τις πιο κομβικές αποφάσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στην προσπάθεια του να δημιουργήσει ένα πιο αξιόμαχο κυβερνητικό σχήμα, καθώς ήδη το υφιστάμενο έχει πολλά προβλήματα.

Η έλευση του Δ. Αβραμόπουλου δεν σημαίνει ότι θέτει εκτός κυβέρνησης τον νυν υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο που θεωρείται πως πήγε πολύ καλά στο υπουργείο, αλλά θα μετακινηθεί σε άλλο πόστο.

ΠΗΓΗ: KONTRA NEWS 26/12/2020 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr] - ΦΩΤΟ: Αρχείου

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Άλλο Παναγιωτόπουλος και άλλο Αβραμόπουλος. Το ΥΠΕΘΑ έχει ξεχωριστό πολιτικό βάρος ιδιαίτερα μετά την διεθνοποίηση των Ελληνοτουρκικών εντάσεων. Ο πρώην υπερτερεί, αλλά έχει τάση για προσωπική ατζέντα και αυτό είναι στα μείον του. Στο παρόν σχήμα τηρείται η ιεραρχία: ΠΘ, ΥΠΕΞ, ΥΕΘΑ και ο νυν δεν δημιουργεί ποτέ θέματα. Οπότε δύσκολα θα μπει ο πρώην στην κυβέρνηση. Βέβαια στην πολιτική όλα γίνονται μέχρι και να γίνει ο Στεφανής ΥΕΘΑ. Το δουλεύει πολύ και μπορεί να του βγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Νίκος μια χαρά τα πήγε ο Άλκης πρέπει να φύγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και γρήγορα

      Διαγραφή
    2. Ο αλκης θα μείνει, φέρνει λέει δωρεές από... τέλος πάντων από κάποιους. Ο Νικολάκης μπορεί και να μην το σώσει τελικά και φυσικά δεν μιλάμε για άλλη θέση στην κυβέρνηση. Αυτος που πρέπει σίγουρα να αναβαθμιστεί είναι ο εμπειρότατος και ικανότατος Γ.Γ. κος Οικονόμου.

      Διαγραφή