Τι απάντησε ο Παναγιωτόπουλος για τα όρια ηλικίας στην Προκήρυξη ΕΠΟΠ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος με θέμα «Αύξηση των ορίων ηλικίας στην προκήρυξη των ΕΠ.ΟΠ.», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα:

Ο θεσμός των ΕΠ.ΟΠ. δημιουργήθηκε, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε κατώτερα στελέχη και να καλυφθούν θέσεις επιχειρησιακών και τεχνικών ειδικοτήτων, οι οποίες απαιτούν σημαντική εκπαίδευση και εξειδίκευση και κατ’ επέκταση, νεότερο ηλικιακά προσωπικό.

Οι νεότεροι σε ηλικία ΕΠ.ΟΠ. που υπηρετούν σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι περίπου τριάντα (30) χρονών και οι μεγαλύτεροι περίπου σαράντα πέντε (45), καθόσον οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των ετών 2002-2010.

Η διατήρηση του εικοστού ογδόου (28ου) έτους της ηλικίας, ως ανώτατου ηλικιακού ορίου πρόσληψης ΕΠ.ΟΠ., εξυπηρετεί τις υπηρεσιακές αλλά και τις επιχειρησιακές ανάγκες, ώστε να επιτευχθεί η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού, με νεότερο σε ηλικία προσωπικό, από το ήδη υπηρετούν, ενώ παράλληλα καθιστά το θεσμό των ΕΠ.ΟΠ. ενεργό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Παρ’ όλα αυτά σας γνωρίζουμε ότι, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μελετά νομοτεχνική βελτίωση προκειμένου να επεκταθεί το ανώτατο ηλικιακό όριο κατά τρία (3) έτη, από το 28° στο 31° έτος, μόνο για όσους υπηρετούν ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.) και επιθυμούν να συμμετάσχουν σε διαδικασία για την πρόσληψή τους ως ΕΠ.ΟΠ, με σκοπό την επιχειρησιακή αξιοποίηση της αποκτηθείσας εμπειρίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

 1. Η Ελλαδα εχει ηδη γηρασμενο στρατο με μεσο ορο ηλικων 38 ετη-60 ετη εναντι της Τουρκιας που εχει μεσο ορο στελεχων τα 24 ετη.Αυτο εχει επιπτωση τοσο στο αξιομαχο των ΕΔ ,ειναι κουρασμενες πλεον ηλικιες .Αν προσθεσουμε την παραμονη στελεχων εως τα 58 ετη που πρακαλανε να μεινουν το αξιομαχο ειναι για γελια ξΕχωρα οτι ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.
  Τα 28 ετη τα επεβελλλε η ΝΔ με τον κ Βουλγαρακη γαι το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ οπου εδινε εξετασεις ο ανηψιος του και παρεμεινε ετσι τα 28 ετη αντι να επανελθουν τα 23 ετη οπως οι στρατιωτικες σχολες .
  ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ειναι πλεον κουρασμενες ηλικιες ΜΗ ΕΜΠΝΕΥΣΙΜΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς έτσι και σωστά. Οι ΕΔ δεν αποτελούν οίκο ευγηρίας ή νοσηλευτική μονάδα συγκέντρωσης ευπαθών ομάδων ή ανοικτά κέντρα προστασίας υπέργηρων πονηράκηδων.

   Διαγραφή
  2. ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ ΟΙ ΕΔ ΚΑΙ Σ.Α ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΗ,, ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ!!!

   Διαγραφή
 2. Η Ελλαδα εχει ηδη γηρασμενο στρατο με μεσο ορο ηλικων 38 ετη-60 ετη εναντι της Τουρκιας που εχει μεσο ορο στελεχων τα 24 ετη.Αυτο εχει επιπτωση τοσο στο αξιομαχο των ΕΔ ,ειναι κουρασμενες πλεον ηλικιες .Αν προσθεσουμε την παραμονη στελεχων εως τα 58 ετη που πρακαλανε να μεινουν το αξιομαχο ειναι για γελια ξΕχωρα οτι ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.
  Τα 28 ετη τα επεβελλλε η ΝΔ με τον κ Βουλγαρακη γαι το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ οπου εδινε εξετασεις ο ανηψιος του και παρεμεινε ετσι τα 28 ετη αντι να επανελθουν τα 23 ετη οπως οι στρατιωτικες σχολες .
  ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ειναι πλεον κουρασμενες ηλικιες ΜΗ ΕΜΠΝΕΥΣΙΜΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή