Αύξηση των ορίων ηλικίας στην προκήρυξη πρόσληψης των ΕΠΟΠ-Ερώτηση στη ΒτΕ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, με την οποία ζητάει να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης των ηλικιακών ορίων από τα 28 στα 32 έτη στην προκήρυξη πρόσληψης 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) που αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος που είναι παράλληλα και μέλος στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στην Ερώτηση με τίτλο: «Αύξηση των ορίων ηλικίας στην προκήρυξη των ΕΠ.ΟΠ.» αναφέρε ότι «μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία θα έδινε τη δυνατότητα στις ένοπλες δυνάμεις να αυξήσουν αυτόματα τη δεξαμενή επιλογής των μελλοντικών στελεχών τους». Όπως εξηγεί ο κ. Δερμεντζόπουλος μια ενδεχόμενη αύξηση του ηλικιακού ορίου από τα 28 έτη στα 32 στο διαγωνισμό πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών θα έχει διπλό θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. «Αφενός, μεν, θα δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους που επιθυμούσαν να προσληφθούν ως ΕΠ.ΟΠ αλλά δεν μπόρεσαν, λόγω του ότι για πολλά χρόνια δεν είχε πραγματοποιηθεί διαγωνισμός, αφετέρου, δε, θα δώσει τη δυνατότητα σε σημαντικό αριθμό νέων, που ανήκουν στη γενιά που επλήγη περισσότερο από την οικονομική κρίση, να επιδιώξουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση παραμένοντας στον τόπο τους και προσφέροντας έμπρακτα στην πατρίδα μας» αναφέρει ο βουλευτής Έβρου.

Σημειώνει δε, πως η ερώτησή του εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς θετικών πρωτοβουλιών που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την άμεση ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας μας, εξαιτίας της αυξανόμενης τουρκικής επιθετικότητας.

Παρακάτω η ερώτηση του κ. Χρήστου Δερμεντζόπουλου

Προς: τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Θέμα: «Αύξηση των ορίων ηλικίας στην προκήρυξη των ΕΠ.ΟΠ.»

Εξαιτίας της αυξανόμενης Τουρκικής επιθετικότητας, η κυβέρνηση μας έχει εξαγγείλει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την άμεση ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας μας. Για την υλοποίηση της παραπάνω πολιτικής απαιτείται τόσο η αγορά σύγχρονων οπλικών συστημάτων, όσο και η πρόσληψη νέου προσωπικού που θα στελεχώσει όλους τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων.

Υπό αυτό το πρίσμα, θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να εξετάσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας την αύξηση των ορίων ηλικίας για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ). Μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία θα έδινε τη δυνατότητα στις ένοπλες δυνάμεις να αυξήσουν αυτόματα τη δεξαμενή επιλογής των μελλοντικών στελεχών τους, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή και υποψηφίους με σημαντικά προσόντα σπουδών και προϋπηρεσίας. Ταυτόχρονα, μια ενδεχόμενη αύξηση των ηλικιακών ορίων θα έχει και ιδιαίτερα θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Αφενός, μεν, θα δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους που επιθυμούσαν να προσληφθούν ως ΕΠ.ΟΠ αλλά δεν μπόρεσαν, λόγω του ότι για πολλά χρόνια δεν είχε πραγματοποιηθεί διαγωνισμός, αφετέρου, δε, θα δώσει τη δυνατότητα σε σημαντικό αριθμό νέων, που ανήκουν στη γενιά που επλήγη περισσότερο από την οικονομική κρίση, να επιδιώξουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση παραμένοντας στον τόπο τους και προσφέροντας έμπρακτα στην πατρίδα μας.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

Προτίθεται να προχωρήσει στην αύξηση των ηλικιακών ορίων από τα 28 στα 32 έτη για τους υποψήφιους επαγγελματίες οπλίτες;

Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Δερμεντζόπουλος

ΠΗΓΗ: evros-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

 1. Να το πάνε κατευθείαν στα 60 να συνταξιοδοτούνται και άμμεσα αδερφέ μου. Τι μας λές .Θέλεις να τακτοποιήσεις 32 χρονων τεμπελχανάδες πελατεία σου .Ακου 32 χρονών και δεν βρήκαν ακόμη δουλειά γιατί θελουν σίγουρα λεφτα και ξεκούραστα.Α ρε Κούλη ,εσύ ησουν που θα βοηθουσες την ιδιωτική οικονομία.Ετσι οπως το πάς σε λίγο θα φτάσουμε το 1 μύριο δημόσιους τεμπέληδες και θα ξεζουμίζιες τους φουκαράδες με τα μαγαζάκια για να συντηρήσεις τους κηφήνες.Για να εξηγούμαι οτι και βεβαίως εξαιρούνται οι Ε.Δ και Σ.Α.Πέραν αυτών οοοοοοολλλλλλεεεεεςςςςςς οι άλλες υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα επρεπε να ηταν ιδιωτικές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο τύπος είναι μέλος της διαρκούς επιτροπής Εθνικής Άμυνας? Δηλαδή θα προσληφθεί 32 ετών και σε 15 χρόνια που θα είναι 47 θα είναι σε θέση να προσφέρει για το σκοπό που προσλήφθηκε? Που είναι το αξιόμαχο των Ενόπλων δυνάμεων?
  Αύξηση του αριθμού εισακτέων σε ΣΜΥ, ΣΜΥΝ κλπ για να μπουν παιδιά 18 χρόνων με όρεξη, μέλλον και κυρίως αξιοκρατία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπαίνεις 32 χρονών, κατευθείαν παντρεύεσαι, κάνεις παιδιά και παίρνεις άδειες ανατροφής και στα 40 σου χτυπάς μετάθεση για κοινωνικούς λόγους και αμεταθετο.. ωραία πράγματα από άτομα της διαρκούς επιτροπής Εθνικής Άμυνας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μη μας τα πρηζετε εσείς οι βολεψακηδες που θέλετε να μπείτε και δήθεν θίγεστε απ τα όρια ηλικίας.. Πείτε απλά ότι φοβάστε που μειώνονται οι πιθανιτητες οι δικές σας να πέτυχετε με το να αυξηθούν τα όρια και αφήστε τα αλλά..

  ΑπάντησηΔιαγραφή