Ένοπλες Δυνάμεις: Έτσι κατανέμονται τα εκτός έδρας (ΗΕΕ)-Κανένας Κλάδος αδικημένος

Ένοπλες Δυνάμεις: Έτσι κατανέμονται τα εκτός έδρας (ΗΕΕ)-Κανένας Κλάδος αδικημένος

Βασίλης Σκουλαράκος

Η ελάχιστη ανταμοιβή για την πολύτιμη προσφορά τους στις κρίσεις με την Τουρκία.

Μπορεί το Πολεμικό Ναυτικό να βρίσκεται επί μήνες εν πλω, πραγματοποιώντας επίδειξη σημαίας απέναντι από τον τουρκικό Στόλο στην ανατολική Μεσόγειο, ωστόσο, και η Πολεμική Αεροπορία και ο Στρατός Ξηράς βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής επί δέκα μήνες.

Από τον Ιούλιο και μετά, όταν το Oruc Reis και ο τουρκικός Στόλος βγήκε στην ανατολική Μεσόγειο, οι τρεις Κλάδοι τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού. Το Πολεμικό Ναυτικό βρέθηκε απέναντι από τα τουρκικές φρεγάτες παρακολουθώντας κάθε κίνηση του Oruc Reis, η Πολεμική Αεροπορία προκαλούσε τρόμο στους Τούρκους με καθημερινές μάχες στον αέρα, ενώ ο Στρατός Ξηράς «θωράκισε» τα σύνορα και «φόρτωσε» με οπλισμό όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο. Ο Στρατός Ξηράς άλλωστε ήταν αυτός που σήκωσε όλο το βάρος της προστασίας των συνόρων ειδικότερα στον Έβρο, τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αντιμετωπίζοντας την προσφυγική κρίση.

Για αυτούς τους μήνες επιφυλακής, το Πολεμικό Ναυτικό ανταμείφθηκε με χρήματα που αντιστοιχούν σε ημέρες εκτός έδρας. Τα πληρώματα των Μονάδων επιφανείας και των υποβρυχίων, καθώς και τα κέντρα επιχειρήσεων έλαβαν δικαίως τη… μερίδα του λέοντος. Ανάλογες ημέρες εκτός έδρας έλαβαν για τις ημέρες της κρίσης με την Τουρκία και οι μάχιμες μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ για το δεύτερο κύμα της πανδημίας εκτός έδρας έλαβε και το υγειονομικό προσωπικό.

Όσο για τον Στρατό Ξηράς, που ορισμένοι έσπευσαν να τους χαρακτηρίσουν ως «αδικημένους» μισθολογικά, η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για τις ημέρες επιφυλακής του Μαρτίου, κατά τη διάρκεια δηλαδή της μεταναστευτικής κρίσης, οι δυνάμεις του Στρατού Ξηράς στα σύνορα, Δ’ Σώμα Στρατού και ΑΣΔΕΝ, έλαβαν χρήματα που αντιστοιχούν σε 8 ημέρες εκτός έδρας. Για την κρίση του καλοκαιριού, έλαβαν ακόμη 10 ημέρες σε δύο δόσεις. Συνολικά δηλαδή, ο Στρατός Ξηράς στα σύνορα έχει λάβει το 2020, 18 ημέρες εκτός έδρας. Tα στελέχη που δεν υπηρετούν σε Μονάδες των συνόρων, πήραν συνολικά 6 ημέρες εκτός έδρας. Τέλος, επισημαίνουμε πως όλα τα στελέχη πήραν χρηματική αποζημίωση για τις ανακλήσεις αδειών. Δηλαδή, όσοι για παράδειγμα είχαν κλείσει εισιτήρια για διακοπές, έλαβαν τα χρήματά τους πίσω.

Στόχος της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας είναι όλα τα στελέχη να είναι ευχαριστημένα με τις μισθολογικές απολαβές τους και κανείς να μην νιώθει ότι έχει αδικηθεί έναντι άλλου.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Να μας δώσετε 13 και 14 υπηρεσιες αργίες και νυχτερινά και όχι ψίχουλα για να μας κλείνεται το στομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι δεν ισχύει. Υγειονομικος σε ΣΤΕΠ στον Έβρο δεν πήρα ούτε τα εκτός έδρας του Μαρτίου (μόνο όσοι κατεβεναν στο ποτάμι τα πήραν λες και η υπόλοιπη μονάδα δεν πιέστηκε το ίδιο σε υπηρεσίες, επιφυλακες, καλυψεις κλπ) ούτε τώρα στο δεύτερο κύμα της COVID (μόνο όσοι υγειονομικοί είναι σε ΜΕΘ, ΤΕΠ και κλινικές COVID τα πηραν λες και δεν εχουμε στα ΣΤΕΠ μονιμως πανω απο 15 νοσηλευομενους, αλλους τοσους σε καραντινα στο σπιτι που παρακολουθουμε και πανω απο 25 εξεταζομενους καθημερινα, περα απο το συνεχες τρεξιμο και τα τηλεφωνο ολο το 24 με την ιεραρχια). Προ

    ΑπάντησηΔιαγραφή