Σχολή Αστυφυλάκων: Αυξάνεται στα 3 χρόνια ο χρόνος φοίτησης – Πως θα γίνει η εξομοίωση για όσους φοιτούν ήδη

Σχολή Αστυφυλάκων: Αυξάνεται στα 3 χρόνια ο χρόνος φοίτησης – Πως θα γίνει η εξομοίωση για όσους φοιτούν ήδη

Αυξάνεται ο χρόνος φοίτησης στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία εισάγονται οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι φετινοί υποψήφιοι και μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα εισαχθούν το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στην εν λόγω σχολή, θα φοιτούν πλέον για έξι εξάμηνα και όχι για πέντε όπως ισχύει μέχρι σήμερα, δηλαδή για πρώτη φορά η σχολή θα γίνει τριετούς φοίτησης.

Με νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προβλέπει μεταβατική περίοδο για όσους φοιτούν ήδη στη σχολή. Ειδικότερα, όσοι αποφοιτήσουν έως και το 2022, έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν την παρακολούθηση σεμιναρίων για να εξομοιωθούν με τους απόφοιτους των επόμενων χρόνων, των οποίων ο χρόνος φοίτησης θα είναι μεγαλύτερος. Με απόφαση του υπουργού θα ορίζονται ακαδημαϊκά σεμινάρια τα οποία θα παρακολουθούν οι απόφοιτοι ώστε να εξισώσουν τις σπουδές τους με τους υπολοίπους.

Στον ίδιο νόμο προβλέπεται και ευνοϊκή ρύθμιση για την εισαγωγή παιδιών ή αδελφών θανόντων από τις φονικές πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 καθώς και στις 15 Νοεμβρίου 2017.

Ειδικότερα, οι παραπάνω κατηγορίες έχουν δικαίωμα εισαγωγής στη Σχολή Αστυφυλάκων ή στη Σχολή Πυροσβεστών χωρίς Πανελλαδικές Εξετάσεις για το έτος 2020-2021 σε ποσοστό ενάμισι τοις εκατό (1,5%) επί του αριθμού εισακτέων, όπως είχε οριστεί τον προηγούμενο χρόνο. Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν τα προσόντα που απαιτούνται για τους λοιπούς υποψήφιους αστυφύλακες και πυροσβέστες και να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις προκαταρκτικές εξετάσεις, ενώ σε περίπτωση που οι υποψήφιοι υπερβαίνουν το ποσοστό 1,5%, θα προκρίνονται αυτοί με τον μεγαλύτερο βαθμό απολυτηρίου Λυκείου. Οι ανωτέρω τοποθετούνται κατά προτεραιότητα στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων της προτίμησής τους ή στη Σχολή Πυροσβεστών.

Για τις παραπάνω διατάξεις αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις που θα ορίζουν τις λεπτομέρειες εισαγωγής καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι, ώστε να ευνοηθούν από τη νομοθεσία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια