Ο ΣΚΑΪ πετάει με Mirage-Συγκλονιστικές εικόνες από πτήση αναχαίτισης (BINTEO)

Ο ΣΚΑΪ πετάει με Mirage-Συγκλονιστικές εικόνες από πτήση αναχαίτισης (BINTEO)

Ο ΣΚΑΙ επισκέφθηκε τη...φωλιά των Mirage στην Τανάγρα για να πετάξει με τα «γεράκια» της Πολεμικής Αεροπορίας σε μια πτήση αναχαίτισης, όπως αυτές που καθημερινά λαμβάνουν χώρα στο Αιγαίο.

Ο στρατιωτικός συντάκτης του ΣΚΑΪ, Σταύρος Ιωαννίδης, είχε την ευκαιρία πετάξει με Mirage 2000-5 και να βιώσει μια πραγματική αερομαχία, αλλά και την σκληρή προετοιμασία της πτήσης από τους ανθρώπους της πολεμικής αεροπορίας, ιπτάμενους και μηχανικούς.

Η καλύπτρα κλείνει και το μαχητικό τροχοδρομεί. Ο Επισμηναγός, Αθανάσιος Τούντας, ετοιμάζεται για απογείωση.

Το Mirage εκτινάσσεται στον ουρανό με τρομακτική δύναμη.

Πάνω από τα σύννεφα, ξεκινούν οι ελιγμοί της αερομαχίας. Αυτή είναι η επικίνδυνη και απαιτητική καθημερινότητα των ιπταμένων.

Για να γίνει αυτή η πτήση έχουν προηγηθεί ώρες προετοιμασίας. Κάσκα, σωσίβιο, και η φόρμα αντιG.

Τα Mirage είναι τα στρατηγικά όπλα της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι ιπτάμενοι και οι μηχανικοί είναι η ψυχή τους και από τον Ιούλιο βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή εξαιτίας των τουρκικών προκλήσεων.

«Η δουλειά μας είναι η ζωή μας, και θα συνεχίσουμε να την κάνουμε. Και με την βοήθεια του Θεού και των συνανθρώπων μας θα προχωρήσουμε μπροστά. Αυτό σας το υπόσχομαι», αναφέρει στον ΣΚΑΪ ο αξιωματικός Επιχειρήσεων 331 ΜΠΚ Θησέας.

Μετά από 45 λεπτά πτήσης, το Mirage επιστρέφει στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Το μήνυμα αποτροπής εκπέμπεται καθημερινά από ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπεράσπιση των ελληνικών ουρανών.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια