Παράπονα για υποχρεωτική λήψη υπολοίπου αδειών στελεχών ΕΔ λόγω Covid-19-Τι προτείνεται σε ΥΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Παράπονα για υποχρεωτική λήψη υπολοίπου αδειών στελεχών ΕΔ λόγω Covid-19-Τι προτείνεται σε ΥΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Η ΠΟΕΣ απέστειλε έγγραφο στον ΥΕΘΑ, με κοινοποίηση ΥΦΕΘΑ και Αρχηγούς ΓΕ, σχετικά με τις Άδειες Προσωπικού κατά τη Διάρκεια του Covid-19

Ειδικότερα, αναφέρει ότι μέχρι και σήμερα, όχι μόνο δεν έχει αποφασιστεί η παράταση της λήψης των υπολοίπων αδειών έτους 2020 από τα στελέχη των ΕΔ πέραν της 31ης Ιανουαρίου, όπως ζητήσε με το (α) σχετικό, αλλά καταφτάνουν καταγγελίες που κάνουν λόγο για υποχρεωτική λήψη υπολοίπου αδείας κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ως μέτρο αποφυγής του συγχρωτισμού, παρ΄ όλο που η κυβερνητική απόφαση είναι ότι το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών - συμπεριλαμβανομένων και των Ενόπλων Δυνάμεων - να εργάζεται, υποχρεωτικώς, με ποσόστωση.

Όσοι ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, εξαναγκάζονται σε λήψη δεκατετραήμερης (14ήμερης) χρεωμένης άδειας, αντί να τους χορηγηθεί ειδική άδεια πέρα των προβλεπομένων ή αναρρωτική.

Κατόπιν των παραπάνω προτείνει:

Τη χορήγηση αδειών κατά τη διάρκεια ισχύος της (β) σχετικής ΚΥΑ σύμφωνα με τον προγραμματισμό αδειών των στελεχών ανά Μονάδα.

Την ρητή απαγόρευση στις διοικήσεις να εξαναγκάζουν τα στελέχη σε λήψη άδειας απουσίας χρεώνοντας τις ημέρες από την κανονική τους.

Τη χορήγηση ειδικής δεκατετραήμερης (14ήμερης) αδείας πέρα των προβλεπομένων σε όσες και όσους συναδέλφους έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Τη χορήγηση ειδικής αδείας σε όσα στελέχη κρίνεται ότι πρέπει να απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Την καθιέρωση και διεξαγωγή δωρεάν rapid τεστ σε όσες και όσους συναδέλφους επιστρέφουν από τις άδειές τους και σε κάθε περίπτωση σε όσους κρίνεται ότι έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

Την παράταση της λήψης του υπολοίπου των αδειών έτους 2020 μέχρι και την 31 Μαρτίου 2021 κι εφόσον κριθεί απαραίτητο εξαιτίας των εξελίξεων μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2021.

Τη δωρεάν χορήγηση ικανού αριθμού μασκών προστασίας σε όλα τα στελέχη των ΕΔ.

Το σχετικό έγγραφο:


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Αυτα βλεπουμε εμεις που δουλευουμε στον ιδιωτικό τομέα και τρελαινόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και δω τι δουλειά έχεις ...είδες φως 💡 και μπήκες; 😁

      Διαγραφή