Το Κατάρ «αγοράζει» Τουρκία!

Το Κατάρ «αγοράζει» Τουρκία!


Το 10% του Χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης πέρασε στο Κατάρ

 

Με μία συμφωνία δέκα άρθρων, που υπογράφτηκε ανάμεσα στην Τουρκία και Κατάρ, θα ύπαρξη ροή κεφαλαίων ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων από το Κατάρ προς την Τουρκία.

 

Μετά από την 6η Σύνοδο των Ανώτατων Συμβουλίων Στρατηγικής Συνεργασίας Τουρκίας-Κατάρ, ο Γενικός Πρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ και ΠτΔ Ταγίπ Ερντογάν και ο εμίρης του Κατάρ Τεμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Σάνι, υπέγραψαν συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και του Κατάρ.

 

Με τις συμφωνίες θα υπάρξει μία ροή κεφαλαίων ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων από το Κατάρ προς την Τουρκία. Επίσης με τις συμφωνίες του 10% του χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης θα περάσει στο Κατάρ.

 

Οι δέκα συμφωνίες που υπογράφτηκαν ανάμεσα στις δύο χώρες έχουν ως εξής:

 

Συμφωνία σχετικά με την παράδοση των μετοχών του πάρκου Ιστινίγε.

 

Συμφωνία για πιθανές κοινές επενδύσεις στο σχέδιο Altin Boynuz στο Χαλιτς της Κωνσταντινούπολης.

 

Συμφωνία σχετικά με την αγορά μετοχών στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

 

Συμφωνία μεταξύ της Global Liman İşletmeleri και της QTerminals W.L.L σχετικά με τη μεταβίβαση και την αγορά των μετοχών της Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ε.

 

Μνημόνιο συμφωνίας ανάμεσα στο υπουργείο Εμπορίου της Τουρκικής Δημοκρατίας και στην Διεύθυνση Ελεύθερων περιοχών του κράτους του Κατάρ σχετικά με κοινές δραστηριότητες στο πεδίο των ελεύθερων ζωνών.

 

Κοινή δήλωση για την σύσταση κοινής επιτροπής Οικονομίας και Εμπορίου ανάμεσα στα υπουργεία Εμπορίου της Τουρκικής Δημοκρατίας και στο υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας το κράτος του Κατάρ.

 

Μνημόνιο συμφωνίας ανάμεσα στην προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας και στο κράτος του Κατάρ για συμφωνία στο Πεδίο της διαχείρισης υδάτων.

 

Μνημόνιο συμφωνίας ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών της Τουρκικής δημοκρατίας και στο υπουργείο Οικονομικών του κράτους του Κατάρ για εξελιγμένη οικονομική και χρηματοοικονομική συνεργασία.

 

Μνημόνιο συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση της τουρκικής δημοκρατίας και στην κυβέρνηση του κράτους του Κατάρ στα παιδιά οικογένειας, γυναίκας και κοινωνικών υπηρεσιών.

 

Borsa İstanbul’un yüzde 10’u Katar’ın oldu – bianet


ΠΗΓΗ: tourkikanea.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια