ΓΕΕΦ: Απονομή Πράσινου Μπερέ στους νέους Καταδρομείς (6 ΦΩΤΟ)

ΓΕΕΦ: Απονομή Πράσινου Μπερέ στους νέους Καταδρομείς (6 ΦΩΤΟ)

Τελετή Απονομής Πράσινου Μπερέ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020, στο Στρατόπεδο «ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ», η τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2020 ΕΣΣΟ, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση του Βασικού Σχολείου Καταδρομών.

Η απονομή του πράσινου μπερέ για τους καταδρομείς, αποτελεί το επιστέγασμα της απαιτητικής και επίμονής εκπαίδευσης διάρκειας τριών εβδομάδων την οποία παρακολουθούν όσοι επιλέξουν να υπηρετήσουν στις Δυνάμεις Καταδρομών. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκπαίδευσης, οι υποψήφιοι εκπαιδεύονται στη χρησιμοποίηση του ατομικού και λοιπού οπλισμού με τον οποίο είναι εξοπλισμένες οι Μονάδες Καταδρομών, στα αντικείμενα καταστροφών, στη διεξαγωγή καταδρομικών επιχειρήσεων, στην παροχή Α΄ Βοηθειών στο πεδίο της μάχης καθώς επίσης και σε αντικείμενα ορεινού αγώνα.

Τα πράσινα μπερέ απένειμε ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου, ενώ ο Διοικητής της Διοίκησης Καταδρομών, Συνταγματάρχης Σολωμός Σολωμού, στην Ημερήσια Διαταγή του, ανέφερε ότι ο πράσινος μπερές απαιτεί και επιβάλλει υψηλό φρόνημα, ευσυνειδησία, αυταπάρνηση, αφοσίωση στις αξίες της Πατρίδας, της Τιμής και του Καθήκοντος και πάνω απ’ όλα ήθος. Παράλληλα, κάλεσε τους Νέους Καταδρομείς να εμπνευστούν από τα παραδείγματα ανδρείας της ιστορίας των προκατόχων τους, η οποία άρχισε με την ίδρυση της Ε.Φ. Στην τελετή αναγνώσθηκε επίσης, χαιρετισμός από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη.

Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, στην τελετή δεν παρευρέθηκαν προσκεκλημένοι. Ωστόσο, έγινε διευθέτηση για μετάδοση της τελετής με τη μέθοδο του «live streaming» από την σελίδα του ΥΠΑΜ και του ΓΕΕΦ στο facebook.

Κλικ για μεγέθυνση:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια