Δώστε τη δυνατότητα (όρια ηλικίας-μοριοδότηση) στους ΟΒΑ να γίνουν ΕΠΟΠ-Ερώτηση στη ΒτΕ

Ερώτηση (2111/26-11-20) στη Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Κεγκέρογλου Βασίλειος με θέμα «Δυνατότητα Συμμετοχής των υπηρετούντων ΟΒΑ (Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης) στον διαγωνισμό πρόσληψης ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις»

Ειδικότερα:

Κύριε Υπουργέ,

Με την υπ΄ αριθμ.Φ.424/96/222642/Σ.7896 ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, αποφασίστηκε η κατάταξη – πρόσληψη ΕΠΟΠ (Επαγγελματικών Οπλιτών), σύμφωνα με τις ανάγκες ανά κλάδο των ΕΔ, ως εξής:

α. Χίλιοι (1000) στον Στρατό Ξηράς.

β. Τριακόσιοι (300) στο Πολεμικό Ναυτικό.

γ. Διακόσιοι ογδόντα (280) στην Πολεμική Αεροπορία.

δ. Είκοσι (20) στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Αυτή τη στιγμή, στις ΕΔ υπηρετεί ανά κλάδο προσωπικό το οποίο προέρχεται από τον θεσμό των ΟΒΑ, το οποίο αποδεδειγμένα έχει εκπαιδευτεί και με βαθιά συναίσθηση του καθήκοντος εκτελεί καθημερινά με επιτυχία την αποστολή του.

Μέρος του εν λόγω προσωπικού που επιθυμεί να συμπεριληφθεί στη διαδικασία επιλογής για πρόσληψη ως ΕΠΟΠ διαπίστωσε ότι δεν θα του δοθεί αυτή η δυνατότητα με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο των διατάξεων άρθρου 2 του ν.2936/2001, λόγω υπέρβασης του οριζόμενου σε αυτό ορίου ηλικίας.

Δεδομένου ότι:

Το εν λόγω προσωπικό έχει αποκτήσει εμπειρία μέσα από την συμμετοχή του σε ασκήσεις και εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις και δίνει τον καλύτερο εαυτό του για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

1. Προτίθεστε να προβείτε σε τροποποίηση του νομικού πλαισίου ώστε να δοθεί στο εν λόγω προσωπικό η δυνατότητα να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής για την κατάταξή του ως ΕΠΟΠ αυξάνοντας μόνο για το εν λόγω προσωπικό τα όρια ηλικίας με ανώτερο όριο αυτό του 32ου έτους;

2. Προτίθεστε να προβλέψετε ειδική και αυξημένη μοριοδότηση για τα έτη υπηρεσίας των ΟΒΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις ;

3. Προτίθεστε να μοριοδοτήσετε τους ΟΒΑ των Ειδικών Δυνάμεων δίνοντάς τους επιπλέον μόρια για τα σχολεία και τις ειδικές εκπαιδεύσεις που περάτωσαν με επιτυχία;

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Έλεος με την αύξηση στο όριο ηλικίας για τους ΕΠΟΠ.. τόσους ψήφους έχετε από εκεί? Σκεφτείτε πόσους χάνεται από τους εν ενεργεία και από όσους σκέφτονται λογικά.. δεν γίνεται να έχεις γερασμένο στρατό...σε δέκα χρόνια όλοι αυτοί θα είναι σαρανταρηδες.. μείωση και όχι αύξηση του ορίου ηλικίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή