«Τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών τα ακούω βερεσέ»

«Τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών τα ακούω βερεσέ»

Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει… τα γλυκά μάτια στην ΕΕ για να αποφύγει τις κυρώσεις, η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη τις προκλήσεις. Έτσι, τη στιγμή που το Oruc Reis πλέει παράνομα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελλόριζο, η Τουρκία εξέδωσε τρεις Navtex θέτοντας εκ νέου ζήτημα αποστρατικοποίησης έξι νησιών του Αιγαίου. Πρόκειται για την Ικαρία, την Πάτμο, τη Σαμοθράκη, την Λήμνο, τη Χίο και τη Σάμο: «Τα περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών εγώ τα ακούω βερεσέ», μου είπε προσφάτως ανώτατη στρατιωτική πηγή. Και αυτό το «βερεσέ» το αποδεικνύουν οι πράξεις της στρατιωτικής ηγεσίας όπου στα νησιά και κυρίως στα ακριτικά οι φρεγάτες, τα ταχύπλοα και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού δίνουν καθημερινή παρουσία.

Για να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει με το Oruc Reis έχω να σας περιγράψω και τούτα. Μόλις πάει το τουρκικό ερευνητικό να πλησιάσει τα 6 ναυτικά μίλια, για παράδειγμα ανοικτά της Ρόδου, τότε με σαφείς εντολές του Α/ΓΕΕΘΑ εμφανίζονται ξαφνικά στην περιοχή πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και σχηματίζουν κλοιό ασφαλείας. Έτσι, τίποτα δεν μπορεί να περάσει.

Την ίδια ώρα, σχεδόν από το πουθενά, εμφανίζονται φουσκωτά της Z-MAK (με άνδρες και γυναίκες των ειδικών δυνάμεων με φορητό οπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και με φούμο στα πρόσωπά τους) ως φρουροί των θαλάσσιων συνόρων.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑτοδότης 25.11.2020-tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια