13 απαντήσεις για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις που ζητά η Εφορία

13 απαντήσεις για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις που ζητά η Εφορία

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών διευκρινίζει το νέο καθεστώς για τις δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής

Το 30% του εισοδήματος θα πρέπει να καλύψουν μέχρι το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι με δαπάνες που θα έχουν πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονικές πληρωμές. Όσοι δεν θα καταφέρουν να έχουν το απαιτούμενο ποσό ηλεκτρονικών αποδείξεων θα «τιμωρηθούν» με πρόστιμο 22% επί της διαφοράς των αποδείξεων που οφείλουν να συγκεντρώσουν και εκείνων που συγκέντρωσαν.

Από το φορολογικό έτος 2020 και εφεξής, οι δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών στην ημεδαπή ή σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ε.Ο.Χ., που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι, πρέπει να καταβάλλονται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει την πελατεία των τραπεζών μελών της, με δεκατρείς (13) συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τα θέματα που άπτονται της μείωσης του φόρου εισοδήματος για δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής:


ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ερώτηση 1η παράγραφος 2
    ..............πάγιες εντολές (ενημερωτικά)
    Στην περίπτωση αυτή ,για να ισχύσουν οι πληρωμές π.χ. ΔΕΚΟ στο χτίσιμο αφορολόγητου την πάγια εντολή πληρωμής τους πρέπει 1) την σχετική αίτηση στην τράπεζα να την έχει κάνει ο πραγματικός χρήστης του ακινήτου και 2) ο λογαριασμός να είναι στο όνομα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή