Σεισμός στη Σάμο: Γιγαντιαία κινητοποίηση ΕΔ με εντολή Α/ΓΕΕΘΑ-Το Τweet Παναγιωτόπουλου

Σεισμός στη Σάμο: Γιγαντιαία κινητοποίηση ΕΔ με εντολή Α/ΓΕΕΘΑ-Το Τweet Παναγιωτόπουλου

Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και σε πλήρη συντονισμό με τα Επιτελεία του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, από την πρώτη στιγμή του σεισμού στην Σάμο υπήρξε γιγαντιαία κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Έως τώρα δεν υπάρχουν τραυματισμοί Στρατιωτικού Προσωπικού και δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές φθορές σε Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις.

Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων προχώρησε στα εξής:

Η Υδρογραφική Υπηρεσία έχει εκδώσει warning navtex για τσουνάμι στο Αιγαίο, με βάση την περιοχή ευθύνης του Α/ΓΕΕΘΑ, που ταυτίζεται με την Περιοχή Έρευνας και Διάσωσης της Ελλάδας.

Έχει θέσει σε επιφυλακή όλες τις Μονάδες σε Σάμο, Ικαρία και Χίο, ενώ οι Διοικητές των Σχηματισμών τους βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις Περιφέρειες και τους Δήμους των πληγέντων περιοχών για παροχή άμεσης βοήθειας.

Όλα τα Μηχανήματα Μηχανικού στα νησιά βρίσκονται σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης.

Επιπλέον έχει θέσει σε ετοιμότητα 2 ωρών 1 Αρματαγωγό στη Σαλαμίνα και σε ετοιμότητα 1 ώρας 1 αεροσκάφος C-130 στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας και 2 ελικόπτερα CH-47 στο Αεροδρόμιο Μεγάρων.

Παραμένει 1 Αρματαγωγό στη Σάμο σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη στέγασης πληγέντων κατοίκων.

Πραγματοποιήθηκαν άμεσα πτήσεις από ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να γίνει πρώτη αποτίμηση ζημιών από αέρος.

Τηρεί σε ετοιμότητα 1 ώρας τις ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» του Στρατού Ξηράς του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (Διασώστες, σκυλιά κλπ).

Τηρεί σε ετοιμότητα κλιμάκιο Πολιτικών Μηχανικών για συνδρομή εάν απαιτηθεί στο έργο της εκτίμησης της καταλληλόλητας κτιρίων.

Το Tweet του ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Έλληνας ΥΕΘΑ, ανακοίνωσε πως «έχει διαταχθεί τοπική επιφυλακή» καθώς και πως «έχουν διατεθεί μηχανήματα στην Περιφέρεια».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις δίπλα όπως πάντα στους πολίτες» καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος.


ΠΗΓΗ: real.gr - tanea.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια