ΕΑΑΣ για αναδρομικά: Δυσαρέσκεια για άνιση μεταχείριση Στρατιωτικών Συνταξιούχων

ΕΑΑΣ για αναδρομικά: Δυσαρέσκεια για άνιση μεταχείριση Στρατιωτικών Συνταξιούχων


ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ/Γραμματεία
Χαρ. Τρικούπη 18α, Αθήνα Τ.Κ. 106 79 Τηλ.210 3633797

Το κράτος δικαίου δεν μπορεί να εμφανίζεται «πονηρό» απέναντι στους πολίτες του

Την Τρίτη 06 Οκτ. 2020 ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων τροπολογία για τα αναδρομικά των Δημοσίων Υπαλλήλων στους οποίους εμπεριέχονται και οι Στρατιωτικοί Συνταξιούχοι.

Αναμένουμε το τελικό κείμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα ρυθμίσει τον τρόπο, την διαδικασία και τις σημαντικές λεπτομέρειες καταβολής των προς επιστροφή ποσών.

Από την πρώτη ανάγνωση όμως ανάγνωση του νόμου εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας, για μια ακόμη φορά για την άνιση μεταχείριση των Στρατιωτικών Συνταξιούχων, διότι ενώ οι του Ιδιωτικού τομέα θα λάβουν αναδρομικά για τις μειώσεις και των δύο νόμων (4093/12 και 4051/12), οι συνταξιούχοι του Δημοσίου τομέα θα λάβουν αναδρομικά μόνο του ν. 4093/2012, και μάλιστα μόνον για τις μειώσεις των συντάξεων (Άρθρο 1, παράγραφος Β, υποπαράγραφοι Β3) και όχι για τις μειώσεις των δώρων (Άρθρο 1, παράγραφος Β, υποπαράγραφοι Β4).

Παρατηρούμε επίσης με σκεπτικισμό την πρόβλεψη για χορήγηση των αναδρομικών με απόσβεση κάθε άλλης απαίτησης. Εφόσον ελήφθη πολιτική απόφαση, και ορθώς, δικαίωσης των συνταξιούχων του δημοσίου και των στρατιωτικών, αυτή θα έπρεπε να είναι και τολμηρή και δίκαιη. Το κράτος δικαίου δεν μπορεί να εμφανίζεται «πονηρό» απέναντι στους πολίτες του.

Η Ε.Α.Α.Σ. αφού μελετήσει την αναμενόμενη ΚΥΑ θα εξαντλήσει κάθε νομική διαδικασία, θα συντονιστεί με τις λοιπές ενώσεις αποστράτων των ΕΔ και ομοσπονδία των ΣΑ, ώστε όλοι μαζί να ασκήσουμε πολυεπίπεδη πίεση στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, ώστε να υπάρξει δίκαιη μεταχείριση με ταυτόχρονη αναγνώριση της πολυετούς και ποιοτικής προσφοράς μας στην Πατρίδα.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Αφού για 3 μέρες σας κράζουν όλοι για την αδιαφορία σας εμφανιστήκατε για να πείτε τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυεπίπεδη πίεση ??????? αντε καλέ μας κανετε να γελάσουμε πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΛΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ











    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντίδραση?Για σκεφτείτε λίγο τι θα προκαλέσει αβάσταχτο πόνο στην κυβέρνηση αν ψηφίσουμε ολοι μαζί μαζικά και μετά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης..............Γκεκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τωρα είναι η κατάλληλη ωρα στον Νικόλαο υιό του τεως να κατεβάσει κόμμαΕγώ πάντως θα θυμηθώ τα νειάτα μου στο Εξατάξιο Γυμνάσιο και θα τον ψηφίσω με τα μπουνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχαχα χαχαχαχα κλαίω.......
    Αντίδραση λέει, αφού αυτή η λέξη δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των Αποστρατων

    ΑπάντησηΔιαγραφή