Ταλαιπωρία στην Ετήσια Υγειονομική Εξέταση στελεχών Ειδικών Δυνάμεων-Τι προτείνεται σε ΥΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Ταλαιπωρία στην Ετήσια Υγειονομική Εξέταση στελεχών Ειδικών Δυνάμεων-Τι προτείνεται σε ΥΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Η ΠΟΜΕΝΣ, ύστερα από επιστολή της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Θ., απέστειλε έγγραφο προς ΥΕΘΑ-ΥΦΕΘΑ σχετικά με την ταλαιπωρία που υφίσταται το προσωπικό των ΕΔ που υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις σε ότι αφορά τις ετήσιες υγειονομικές εξετάσεις που υποβάλλονται στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Ειδικότερα, όσοι υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις και εκτελούν πτώσεις συντήρησης με αλεξίπτωτα κάθε έτος, ενώ υποβάλλονται σε πλήρη σειρά εξετάσεων με γιατρούς περισσότερων ειδικοτήτων από αυτών που προβλέπονται στην Ετήσια Υγειονομική Εξέταση Ε.Υ.Ε. για να κριθούν ικανοί να εκτελέσουν τις πτώσεις, καλούνται εκ νέου κάθε χρόνο να υποβληθούν στις εξετάσεις που προβλέπονται και στην Ε.Υ.Ε., κάνοντας ξανά τις ίδιες εξετάσεις πλην της εξέτασης Mayer κοπράνων.

Ύστερα από τα παραπάνω προτείνει τη διενέργεια μιας μόνο Εξέτασης κατ’ έτος που θα περιλαμβάνει και την Mayer κοπράνων, η οποία θα καλύπτει τόσο την Ετήσια συντήρηση αλεξιπτωτιστών όσο και την Ε.Υ.Ε.. Έτσι το ανωτέρω προσωπικό θα μεταβαίνει λιγότερες φορές στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και δεν θα ταλαιπωρείται κάνοντας τις ίδιες εξετάσεις δύο (2) φορές.

Τα σχετικά έγγραφα:

α. Της ΠΟΜΕΝΣ ΕΔΩ.

β. Της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Θ. ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια