Σύσκεψη στο Πεντάγωνο: Οι Αρχηγοί ΓΕ ενημέρωσαν τον Παναγιωτόπουλο-Σε επιφυλακή οι ΕΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύσκεψη στο Πεντάγωνο: Οι Αρχηγοί ΓΕ ενημέρωσαν τον Παναγιωτόπουλο-Σε επιφυλακή οι ΕΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για τις τρέχουσες εξελίξεις

Μετά και τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις, με τη νέα παράνομη NAVTEX της Τουρκίας και την επανεμφάνιση του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή και ο βαθμός ετοιμότητας είναι αυξημένος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Ενδεικτικό είναι ότι, το πρωί της Τρίτης 13 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Πεντάγωνο, όπου οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μια αποτίμηση της κατάστασης, ενώ ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκε το μεσημέρι στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, ώστε να παρακολουθήσει ο ίδιος τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το Oruc Reis βρίσκεται 30 μίλια νοτίως του Καστελόριζου, πλέει με ταχύτητα 8 κόμβων ανά ώρα, ενώ συνοδεύεται από δύο βοηθητικά τουρκικά πλοία και πέντε τουρκικά πολεμικά σκάφη.

Από την αρχή της εξόδου του, ο ελληνικός στόλος βρίσκεται σε επιφυλακή με υποβρύχια και πλοία επιφανείας τα οποία και το παρακολουθούν διακριτικά.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια