Αρμένιοι και Αξιωματικοί της ΣΣΕ

Αρμένιοι και Αξιωματικοί της ΣΣΕ

Αν υπάρχει ένα υπόδειγμα αρμονικής συμβιώσεως είναι αυτό των Ελλήνων με τούς Αρμενίους.

Πράγματι, όταν διωγμένοι από τούς Τούρκους πολλοί από αυτούς αναζητούσαν καταφύγιο, τούς δεχθήκαμε μαζί με τούς δικούς μας Μικρασιάτες πρόσφυγες χωρίς διάκριση. Και όταν εν συνεχεία έμειναν στην Ελλάδα οι Αρμένιοι ενσωματώθηκαν πλήρως στην κοινωνία μας, χωρίς όμως να χάσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία τού εθνικού τους χαρακτήρος. Η συνύπαρξις αυτή ουδέποτε ανεδείχθη. Τόσο εμείς όσο και οι Αρμένιοι την θεωρούμε τόσο φυσιολογική, πού δεν βρίσκουμε κανένα λόγο να αναφερθούμε ιδιαιτέρως σέ αυτήν.

Από την άλλη, οι θιασώτες των «πολυπολιτισμικών» κοινωνιών δεν θέλουν ούτε να γνωρίζουν αυτήν την αρμονική συμβίωση. Καταστρέφει το «αφήγημά» τους. Διαλύει τον μύθο, ότι η συνύπαρξις λαών είναι εφικτή μόνον όταν αφαιρεθούν τα εθνικά στοιχεία από μία κοινωνία. Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι ο αμοιβαίος σεβασμός πρός τα εθνικά χαρακτηριστικά αλλήλων αποτελούν την βάση τής αρμονικής συνυπάρξεως αλλά και τής καλλιέργειας βαθείας φιλίας. Αυτό πού συμβαίνει μεταξύ Ελλήνων και Αρμενίων όμως δεν συμβαίνει ούτε με τούς Πακιστανούς, ούτε με τούς Αφγανούς, ούτε με τούς Αφρικανούς πού κατακλύζουν τις ακτές μας. Αυτούς δηλαδή πού θέλουν να φέρουν οι Τούρκοι και διάφορες ΜΚΟ, τα μέλη των οποίων κατηγορούνται τώρα και για κατασκοπία!

Στην παρούσα συγκυρία, πού το κράτος τής Αρμενίας δέχεται επίθεση, πρέπει να σημειώσουμε ότι ό Στρατός της στελεχώνεται σέ μεγάλο βαθμό από αξιωματικούς πού είναι απόφοιτοι τής δικής μας Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Και αντιστοίχως στον Ελληνικό Στρατό υπηρετούν αρμενικής καταγωγής Έλληνες αξιωματικοί, οι όποιοι συνήθως αναδεικνύονται μεταξύ των καλυτέρων, όσον άφορά στο φρόνημα, το ήθος και την επαγγελματική επάρκεια. Κάθε νίκη λοιπόν των Αρμενίων επί των Αζέρων αντανακλά και στην Σχολή από την οποία αποφοίτησαν και στους αξιωματικούς-εκπαιδευτές τους.

ΠΗΓΗ: ΕΣΤΙΑ 30/09/2020 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια