Τον Μάιο η αύξηση της θητείας- Έρχονται προσλήψεις στις Ειδικές Δυνάμεις

Τον Μάιο η αύξηση της θητείας- Έρχονται προσλήψεις στις Ειδικές Δυνάμεις

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ» της 30-10-2020:

Για όσους αγωνιούν πότε θα αυξηθεί η θητεία στους 12 μήνες και για τον Στρατό Ξηράς, τους πληροφορώ ότι το σχετικό διάταγμα είναι έτοιμο και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Μάιο του 2021.

Το μέτρο θα είναι οριζόντιο, πράγμα που σημαίνει ότι θα ισχύσει για όλους είτε υπηρετήσουν στα σύνορα είτε όχι. Έτσι η στρατιωτική θητεία θα είναι 12μηνη και για τον Στρατό Ξηράς και για την Πολεμική Αεροπορία και για το Πολεμικό Ναυτικό. Με την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, δεν σημαίνει- όπως με βεβαιώνουν στρατιωτικές πηγές- ότι εγκαταλείπεται η πρόταση για την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Το θέμα συζητείται και μάλιστα πολύ σοβαρά…

Προσλήψεις στις ειδικές δυνάμεις

Παράλληλα αρχίζουν οι προσλήψεις επαγγελματιών στρατιωτικών. Όπως μου λέει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε πρώτη φάση θα προσληφθούν χιλιάδες επαγγελματίες και θα αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός όμως, μου είπε και κάτι άλλο. Ότι οι περισσότεροι που θα προσληφθούν θα ενταχθούν στις ειδικές δυνάμεις, δηλαδή στα ΛΟΚ, στα ΟΥΚ, στην Ζ-ΜΑΚ και στους αλεξιπτωτιστές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια