Μισθολογική ανισότητα ΕΜΘ: Απαντήσεις «πινγκ-πονγκ» από ΥΠΕΘΑ και ΥΠΟΙΚ (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Μισθολογική ανισότητα ΕΜΘ: Απαντήσεις «πινγκ-πονγκ» από ΥΠΕΘΑ και ΥΠΟΙΚ (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Απάντηση ΥΕΘΑ:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος και με θέμα «Ανισότητα μισθολογικών κλιμακίων ΕΜΘ μετά την ψήφιση του ν.4609/2019» σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Η αρμοδιότητα της μισθολογικής πολιτικής και κατ’ επέκταση της ενδεχόμενης οικονομικής ρύθμισης για τους ΕΜΘ, σχετικά με τη διακριτή πρόβλεψη Μισθολογικού Κλιμακίου στο διοικητικό βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντίστοιχα, προς εναρμόνιση με τη βαθμολογική τους εξέλιξη, ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.

Πέραν όμως των ανωτέρω, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) έχει ως πάγια βούληση, τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και τη τυχόν επίλυση αδικιών, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού, όλα τα περιθώρια που υπάρχουν. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται αρμοδίως η προώθηση σχεδίου τροπολογίας, για τη μισθολογική αποκατάσταση των ΕΜΘ. Σε κάθε περίπτωση όμως η πολιτική που θα εφαρμοσθεί, ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του συνερωτώμενου Υπουργείου Οικονομικών.

Απάντηση ΥΠΟΙΚ:

Σε απάντηση της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 10193/30.9.2020 ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ.

Κ. Βελόπουλος, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Τα αιτήματα μισθολογικού περιεχομένου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και των λοιπών κατηγοριών προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης, εξετάζονται κάθε φορά με βάση την Κυβερνητική πολιτική για τους μισθούς και τη δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας, κατά την κατάρτιση προπαντός του ετήσιου Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι, εν προκειμένω, η πρωτοβουλία για την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου (άρθρο 126, παρ. 3, του ν.4472/2017) που διέπει το καθεστώς της μισθολογικής κατάταξης και εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς Θητείας των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε αυτό να είναι εναρμονισμένο με τις ρυθμίσεις του άρθρου 4 του ν.4609/2019 (Α΄ 67), ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Αυτά τα εμθ δεν έχουν το θεό τους.Πρώτα έλεγαν "κάντε μας αξκούς, είναι ηθικό το θέμα,δε κοστίζει και δεν ενδιαφέρει κανέναν",ενώ τώρα πάνε εντελώς αλλιώς.Είναι κι αυτοί παιδιά κάποιου θεού, λίγο κουζουλός θεός ίσως, αλλά είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα λες μπροστά όμως στα ΕΜΘ αυτά . Νααααααααα σε πάει. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

      Διαγραφή
  2. Σε πληροφορώ κε συνάδελφε,οτι την ανωνυμία μου τη διατηρώ εδώ, αλλά όχι στην κανονική μου ζωή.Προς γνώση και συμμόρφωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή