Στρατιωτικοί: Ίσως οι πιο αδικημένοι Έλληνες

Στρατιωτικοί: Ίσως οι πιο αδικημένοι Έλληνες

Οι στρατιωτικοί είναι ίσως οι πιο αδικημένοι Έλληνες. Εργάζονται ημέρα και νύχτα και ακόμη κατά τίς ημέρες τής άδειας τους παραμένουν σέ ετοιμότητα.

Έτσι τον περασμένο Αύγουστο υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν και παρέμειναν σέ πολεμική ετοιμότητα επί δύο περίπου μήνες. Αν οι επί πλέον ώρες αυτές πληρώνοντο απλώς ως υπερωρίες, θα έβγαινε να δικαιούνται πολλές χιλιάδες ευρώ ο καθένας.

Επειδή οι στρατιωτικοί δεν είναι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι όπως νομίζουν κάποιοι διατελέσαντες υπουργοί, ποτέ δεν έθεσαν την προσφορά τους πρός την πατρίδα επί οικονομικής βάσεως.

Είναι αυτός ένας επί πλέον λόγος να επικροτήσουμε την απόφαση τού υπουργού Εθνικής Αμύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου να εξασφαλίσει ένα κονδύλιο 15.000.000 ευρώ για πρόσθετη οικονομική ενίσχυση τού στρατιωτικού προσωπικού. Δεν είναι αυτό αντίτιμο τής εργασίας τους. Είναι αναγνώρισις τής προσφοράς τους.

ΠΗΓΗ: ΕΣΤΙΑ 02/10/2020 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Οι στρατιωτικοί δεν είναι οι πιο αδικημένοι Έλληνες, αλλά οι Έλληνες που δέχονται στον πετσί τους τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ και τα περί αναγνώρισης της προσφοράς τους μάλλον προκαλούν οργή και λύπη για τους εμπνευστές και τα εξαπτέρυγά τους. Εργάζονται χιλιάδες ώρες, δεν ανταμείβονται, ζουν συνεχώς υπό το βάρος του ΣΠΚ, και στο τέλος κάπου στα 50+, τους πετούν σαν σκουπίδια με συντάξεις πείνας να εκλιπαρούν τους πολιτικούς για καμμιά αυξησούλα. 10 χρόνια μνημόνια, οικονομικής, κρίσης θεσμικών αλλαγών και οι στρατιωτικοί το μόνο που είδαν ήταν οι περικοπές και τα ψίχουλα των ΗΕΕ. Όλοι οι Έλληνες μπορούν και δικαιούνται να δουλεύουν μέχρι τα 67, εκτός των στρατιωτικών. Λες και βρισκόμαστε σε συνεχείς πολεμικές συγκρούσεις, οπότε οι 50+ θεωρούνται ανίκανοι να εργαστούν. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι αναγκαίες οι πρόωρες απολύσεις των στρατιωτικών για να εξελίσσεται η ιεραρχία. Δεν εξηγούν όμως πως βρήκαν λύση για τους Πανεπιστημιακούς, Δικαστικούς, Διπλωμάτες, Γιατρούς και τους δίνουν εργασία μέχρι τα 67 ενώ στέλνουν στα καφενεία τους στρατιωτικούς. Οι οικοδόμοι, γεωργοί, δάσκαλοι, καθηγητές και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται μέχρι τα 67 και συνεισφέρουν στο ασφαλιστικό σύστημα και στους στρατιωτικούς το κράτος κουνά τη σημαία. Τεράστια η ευθύνη διαχρονικά της στρατιωτικής (φυσικής) ηγεσίας που περισσότερο χαίρονται που απολύουν τους συναδέλφους τους (δείγμα ελλιπούς κοινωνικής παιδείας) και ελάχιστα υποστηρίζουν την ισόνομη και ισότιμη συνταγματική και κοινωνική εξισορρόπηση των συναδέλφων τους. Η Δημοκρατία υστερεί για τους στρατιωτικούς και η αναγνώριση της προσφοράς τους μπορεί να γίνει μόνο με την συνταγματική και κοινωνική τους αποκατάσταση. Όταν λέμε όλοι να εννοούμε όλοι. Μόνο έτσι προοδεύουν οι Δημοκρατίες. Τα λιβανιστήρια της διοίκησης πάντα θα υποστηρίζουν τις κοινωνικές και πολιτικές ελίτ, για να θυμίζουν τα περί προυχόντων και Κοτζαμπάσηδων. Οπότε αντί για τάλιρα καλύτερα θα ήταν να σκεφτούν στο ΥΠΕΘΑ την θεσμική αποκατάσταση του στρατιωτικού επαγγέλματος, βάσει του Συντάγματος των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα!! Εύχομαι κάποιοι να το καταλαβουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειμαι 58 χρονων και οταν με ρωτουν(πλην γνωστων) τι δουλεια κανω, λεω ανεργος. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ να πω 7 χρονια συνταξιουχος. Ακομη και τα παιδια μου που αγωνιζονται να επιβιωσουν σαυτο το σαθρο οικοδομημα, νοιωθω στο βλεμμα τους καποιες φορες τη μη αποδοχη του τι ειμαι. ΠΡΟΝΟΜΟΙΟ για καποιους, ειρωνεια για αλλους. ΔΕΝ το διαλεξα, το ηξερα οταν ξεκινησα, οπως ηξερα οτι θα ημουνα 45% πανω στη συνταξη μου. Το πρωτο παρεμεινε αμεταβλητο γιατι ΒΟΛΕΥΕΙ, το δευτερο αλλαξε γιατι παλι ΒΟΛΕΥΕΙ.

    Η σκεψη μου αυτη ως συνεχεια-συμπληρωμα στον πρωτο γραφοντα, που ΣΥΜΦΩΝΩ απολυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να γίνουν αυτά φίλε μου χρειάζονται ηγέτες. Τον έχεις αυτόν για ηγέτη? Ένας περαστικός διαχειριστής είναι. Οι Ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις λειτουργούν με το Τουρκικό (ανατολίτικο) σύστημα. Ο τσομπάνης, τα πρόβατα και τα τσομπανόσκυλα. Τα πρόβατα πάντα σφάζονται για να μην φύγουν από το μαντρί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ότι και να λέτε ο Λαλούσης θα ξαναπάει στο χωριό του να πει ότι έγινε αρχηγός στρατού, θα πετάξει στα σκουπίδια τις δικαστικές αποφάσεις της προηγούμενης χρονιάς (οι στρατιωτικοί ποτέ δεν εκτελούν δικαστικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων), θα απολύσει το Μάρτιο ακόμα 200 τίμιους εργαζόμενους οικογενειάρχες και μετά θα στηθεί στο σύνταγμα να δει την παρέλαση την 25η Μαρτίου, χαρούμενος για τα καμώματά του! Δυστυχώς έτσι κατάντησαν οι πολιτικοί τους αρχηγούς (ενάντια στο σύνταγμα και τα δικαστήρια) για αυτό μην διαμαρτύρεστε. Ελπίζω να μην κοπεί το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο υπάρχουν αρχηγοί που ενώ έχουν αιχμάλωτους πολέμου σε καιρό ειρήνης, μετά τους διορίζουν σε πολιτικές θέσεις (σε άλλη χώρα το λιγότερο θα είχε απολυθεί κακήν κακώς, για να μην πω τι θα γινόταν κάποιος στην διπλανή "δημοκρατική" χώρα), όσο επαναπροσλαμβανουν 52+ με στενά κομματικά και παρεΐστικα κριτήρια (οι κρίσεις της παρέας, των κολλητών, των γλειφτών, των κολαούζων) μην περιμένεις απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Απολύτως σωστό και σωστά διατυπωμένο το σχόλιο και μπράβο στο μπλογκ που τα αναρτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή