Το «κουτοπόνηρο» σχέδιο του Oruc Reis επιχειρώντας να φτάσει στα 4 ν.μ. στο Καστελόριζο

Το «κουτοπόνηρο» σχέδιο του Oruc Reis επιχειρώντας να φτάσει στα 4 ν.μ. στο Καστελόριζο

Βάρεσε συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις! Ενημερώθηκε τόσο η Καγκελαρία, όσο και ο Μ. Πομπέο. Η Αθήνα κατέστησε σαφές προς όλες τις πλευρές ότι οποιαδήποτε κίνηση του Oruc Reis πέραν των 6 νμ θα προκαλούσε εμπλοκή με απρόβλεπτη εξέλιξη

Γράφει ο Δήμος Βερύκιος.

Με κουτοπονηριά και ...λάθος μέτρημα το Oruc Reis επιχείρησε να φτάσει στα 4 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ και ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών το οποίο προέβη σε σχετικό διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο μεταξύ οι Ελληνικές ναυτικές δυνάμεις που εδώ και μέρες σχηματίζουν το «πλωτό φράγμα» στα 6 νμ από τις ακτές του Καστελλόριζου ετέθησαν σε ύψιστη ετοιμότητα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ενώ ενημερώθηκε αμέσως ο Πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ ενημερώθηκε τόσο η Καγκελαρία, όσο και ο Μ. Πομπέο. Η Αθήνα κατέστησε σαφές προς όλες τις πλευρές ότι οποιαδήποτε κίνηση του Oruc Reis πέραν των 6 νμ θα προκαλούσε εμπλοκή με απρόβλεπτη εξέλιξη.

Νωρίς το μεσημέρι η Άγκυρα ενημέρωσε την Αθήνα ότι επρόκειτο για ...λάθος στο μέτρημα από τον καπετάνιο του Oruc Reis ο οποίος μετρούσε από την Μεγίστη και όχι από την Ρω τις ακτές του Καστελόριζου.

Με αυτό το τρικ το Oruc Reis ενώ θα ήταν στα 4 νμ θα εμφάνιζε ότι ήταν στα 6νμ.

Πριν λίγη ώρα το Oruc Reis πήρε βορειοδυτική πορεία και απομακρύνεται από τις ακτές του Καστελόριζου παραμένοντας ωστόσο εντός των 12 νμ.

Για την νέα τουρκική πρόκληση ενημερώθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ απασχόλησε και την συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον νέο σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Αθανάσιο Ντόκο.

Στο μεταξύ αρχές της εβδομάδας ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων χωρίς την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας γεγονός που ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως...

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια