Προσλήψεις 500 ΕΠΟΠ με όριο ηλικίας τα 30 χρόνια ετοιμάζει το ΥΠΕΘΑ

Προσλήψεις 500 ΕΠΟΠ με όριο ηλικίας τα 30 χρόνια ετοιμάζει το ΥΠΕΘΑ

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ, έχουν εκκινήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα 500 Eπαγγελματιών Oπλιτών (ΕΠΟΠ), ως ξεκίνημα για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Evros-news.gr, εξετάζεται και φαίνεται πως… κερδίζει έδαφος, να μπει όριο ηλικίας τα 30 χρόνια, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία και σε ενδιαφερόμενους πάνω από 28 χρόνων, να διεκδικήσουν την πρόσληψή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Άλλωστε η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι στόχος της είναι ο Στρατός να ανανεωθεί με προσλήψεις ΕΠΟΠ και όχι με ΟΒΑ, καθώς υπάρχει ανάγκη για στελέχη που θα μείνουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων πολλά χρόνια μια και οι ΕΠΟΠ υπηρετούν επτά χρόνια και έχουν δικαίωμα μονιμοποίησης.

Η θητεία των ΟΒΑ διαρκεί τρία χρόνια με δικαίωμα επανακατάταξης άλλα 3 και ήδη στις 26 Οκτωβρίου δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, με την οποία προκηρύσσονται 258 θέσεις οπλιτών και εφέδρων Όπλων Σωμάτων (πλην Ειδικών Δυνάμεων) για ανακατάταξη ή επανακατάταξη στον Στρατό Ξηράς για βραχεία περίοδο τριών ετών µε δυνατότητα παράτασης τριών ετών, οι οποίες έχουν εγκριθεί για το έτος 2020. Επίσης προκηρύχθηκαν άλλες 160 θέσεις Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης Ειδικών Δυνάμεων.

Οι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούµενα προσόντα θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή επανακατάταξή τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 13 Νοεμβρίου (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσµα).

Oι ενδιαφερόµενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούµενα προσόντα θα πρέπει να µην έχουν συμπληρώσει το εικοστό όγδοο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα µε τις διατάξεις της στρατολογικής νοµοθεσίας (δηλ. γεννηµένοι από 1-1-1993 και μεταγενέστερα), κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για αρχική ανακατάταξη ή επανακατάταξη.

Το ενδιαφέρον ως γνωστόν είναι πολύ μεγάλο και ιδιαίτερα στον Έβρο και αρκετοί είναι οι νέοι που περιμένουν να ξεκινήσει η διαδικασία για την πρόσληψη ΕΠΟΠ, αφού χρόνια τώρα ακούγεται και γράφεται κάτι τέτοιο, αλλά ακόμα δεν έχει αρχίσει να υλοποιείται.

ΠΗΓΗ: evros-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

 1. Από τους 1500 πέσαμε στους 500??????
  Κλαιωωωωωωω
  Χαχαχαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ισχύει αυτό που λες... Γράφει το άρθρο ...ως ξεκίνημα, δηλ από τα 1600 θα βγάλουν πρώτα 500 με όριο μέχρι 30 ετών... Να διαβάζουμε καλά πριν σχολιάζουμε αυθαίρετα... Και ναι μην κλαις...

   Διαγραφή
 2. Πόσο ευκολοπιστοι είσαστε??????
  Αααα και για το στρατό γενικώς κλαίω χρόνια τώρα......Τελευταίως τροχός τις αμαξεις.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πάρτε και πενήνταχρόνους να βολεψετε..
  Άιντε...πάλι βυσματακι εν αιθρία.....
  Αντί να πάρετε νέα παιδια με αντοχές κ δύναμη θ πάρετε 30χρονους που δν κάναν κάτι στη ζωή τους κ θ κοιτάξουν ν βολεύουν και σε δέκα χρόνια θα έχουμε λοχίες μεσήλικες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όπως ακριβώς τα λέτε.. και ακόμη χειρότερα σε 15 χρόνια όπου ο 30χρονος θα είναι 45.. έλεος.. ας αυξήσουν τους εισακτεους στη ΣΜΥ να έχεις σε δύο χρόνια έτοιμους 20 χρόνους...
   Αλλά εκεί έχει πανελλήνιες..

   Διαγραφή
 4. Ελπίζω να μην ισχύει το όριο των 30 ετών.
  Μην κάνουμε τα ίδια λάθη.
  Όριο στα 22 πρέπει να μπει. Χρειαζόμαστε νιάτα στο στράτευμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή