Παναγιωτόπουλος: «Τα 12 ν.μ. αποτελεί δυνητικό κυριαρχικό δικαίωμα»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Παναγιωτόπουλος: «Τα 12 ν.μ. αποτελεί δυνητικό κυριαρχικό δικαίωμα»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια είναι δυνητικό δικαίωμα της Ελλάδας!

Αναλυτικά:

«Με εντυπωσιάζει η στροφή ενός κόμματος που πριν λίγο καιρό υποστήριζε δια του αρχηγού του πως δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και σήμερα ξορκίζει την κυβέρνηση να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια», απάντησε ο κ. Παναγιωτόπουλος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση και πρόσθεσε: «σε κάθε περίπτωση αυτή τη στιγμή (τα 12 ναυτικά μίλια) αποτελεί δυνητικό κυριαρχικό δικαίωμα και στη σφαίρα της προστασίας που καλύπτεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν περιέχονται τα δυνητικά κυριαρχικά δικαιώματα αλλά τα απόλυτα».

Δηλαδή το αναπόσπαστο κομμάτι κι αυτοδίκαιο εύρος της εθνικής μας κυριαρχίας βάσει του διεθνούς δικαίου των 12 ναυτικών μιλίων, για τον αρμόδιο υπουργό, τον υπουργό εθνικής άμυνας δηλαδή Νίκο Παναγιωτόπουλο, αποτελεί δυνητικό και όχι αναπόσπαστο κυριαρχικό δικαίωμα! Ως εκ τούτου, οι ένοπλες δυνάμεις δεν ασχολούνται να υπερασπίσουν οτιδήποτε πέραν των έξι μιλίων.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

«Έντρομοι θα σας ακούσουν και οι βουλευτές της ΝΔ αν αποκαλείται το αναφαίρετο δικαίωμα από το διεθνές δίκαιο θάλασσας επέκτασης αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια ως δυνητικό κυριαρχικό δικαίωμα. Είναι απαράδεκτη επικίνδυνη αυτή η δήλωση – πάρτε το πίσω! ή δεν ξέρετε τι είπατε ή κάνατε λάθος και διορθώστε», αντίτεινε ωρυόμενος ο κ. Ραγκούσης.

Βέβαια έχουν θράσος να ομιλούν για τα ναυτικά μίλια και οι ΣΥΡΙΖαίοι!

«Το έχει πει ο Πρωθυπουργός ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια! Δεν χρειάζεται να επιβεβαιώνουμε συνεχώς επειδή το ζητάτε κάθε λίγο και λιγάκι», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μπούγας, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως το πραγματικό του ενδιαφέρον δεν είναι τα 12 μίλια αλλά να διασωθεί από την αντιπολιτευτική ένδεια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια