Καυστικό βίντεο από Γερμανό δημοσιογράφο-YouTuber: Πώς ο Ερντογάν προσπαθεί να «βάλει χέρι» σε Ελληνικά νησιά

Καυστικό βίντεο από Γερμανό δημοσιογράφο-YouTuber: Πώς ο Ερντογάν προσπαθεί να «βάλει χέρι» σε Ελληνικά νησιά


Παναγιώτης Σαββίδης

Ιδιαίτερα καυστικός, και με το χιούμορ που τον χαρακτηρίζει, ο Anders παρουσιάζει με απλά λόγια την κρίση με την Τουρκία

Ένα βίντεο του γνωστού Γερμανού δημοσιογράφου-YouTuber Rayk Anders για τα αίτια της έντασης στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, που «ανέβασε» στο κανάλι του στη δημοφιλή πλατφόρμα στις αρχές του 2020, είναι επίκαιρο όσο ποτέ με όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο και τις πολεμοχαρείς δηλώσεις του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της χώρας μας.

Ιδιαίτερα καυστικός, και με το χιούμορ που τον χαρακτηρίζει, ο Anders παρουσιάζει με απλά λόγια την προσπάθεια της Τουρκίας να «βάλει χέρι» σε ελληνικά νησιά και θάλασσα, κόντρα σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και νομιμότητας.

Δείτε το βίντεο:


«Ο Ερντογάν για να παραμείνει στην εξουσία, δεν διστάζει να έρθει σε πλήρη αντιπαράθεση με τη γειτονική Ελλάδα. Για αυτόν η ελληνική επικράτεια θεωρείται απλώς… τουρκική. Ο Ερντογάν βασίζεται αποκλειστικά στο νόμο του ισχυρότερου, αγνοώντας σκόπιμα τις διεθνείς συνθήκες και κανόνες. Έλληνες και Τούρκοι μπαίνουν στην «σκακιέρα» σε θέσεις ο ένας εναντίον του άλλου, σαν πιόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γερμανός δημοσιογράφος-YouTuber. Το συγκεκριμένο βίντεο έως σήμερα έχεις σχεδόν 140.000 θεάσεις, με τα σχόλια να ποικίλουν.

O Anders είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Γερμανία, λόγω του τρόπου που παρουσιάζει γεγονότα και προεκτάσεις τους μέσα από διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες.

Ο ίδιος είναι παραγωγός και παρουσιαστής αποκαλυπτικών ντοκιμαντέρ καθώς και συγγραφέας βιβλίων, κάποια από τα οποία μπήκαν στη λίστα των μπεστ σέλερ. Το 2016 το Κόμμα των Πειρατών Γερμανίας τον πρότεινε ως υποψήφιο πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Το 2018 τιμήθηκε ως «Δημοσιογράφος της Χρονιάς» για τα διαδικτυακά του βίντεο. Το κανάλι του στο Youtube, αριθμεί σήμερα 110.000 συνδρομητές, ενώ οι προβολές των βίντεο του έχουν ξεπεράσει τα 20 εκ. προβολές.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια