Tελετή παραδόσεως-παραλαβής Διοικήσεως στην επίλεκτη Ζ'ΜΑΚ (ΦΩΤΟ)

Tελετή παραδόσεως-παραλαβής Διοικήσεως στην επίλεκτη Ζ'ΜΑΚ (ΦΩΤΟ)

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην αλλαγή Διοικήσεως της Ζ΄ΜΑΚ

Από τον τοίχο στο FB του Leonidas Blaveris 01/09/2020: Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 01 Σεπτεμβρίου 2020 στην έδρα της Μονάδος στο στρατόπεδο «Υποστράτηγος Α. Καλλίνσκης» στη Νέα Πέραμο Αττικής, η τελετή παραδόσεως-παραλαβής Διοικήσεως στην επίλεκτη Ζ' Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ'ΜΑΚ) από τον μέχρι σήμερα Διοικητή Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ-ΚΔ) Παναγιώτη Οικονόμου, στον διάδοχό του Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ-ΚΔ) Πέτρο Τσιριγώτη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του ίδιου του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κ. Φλώρου και του Διοικητή της ΔΔΕΠ Υποστρατήγου Γ. Τζιτζικώστα, οι οποίοι - αμφότεροι - έχουν διατελέσει ως αντισυνταγματάρχες Διοικητές της Μονάδος.

Η Ζ' ΜΑΚ συγκροτήθηκε στα μέσα του 1996, ως ένα πρώτο και άμεσο αποτέλεσμα της κρίσεως των Ιμίων με πρώτο Διοικητή της τον τότε Ανχη Λάζαρη και έκτοτε μέχρι σήμερα αποτελείται αποκλειστικώς από επαγγελματικά στελέχη των Ειδ. Δυνάμεων.

Ως σήμερα μαζί με τις άλλες μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων είναι στην αιχμή του δόρατος και πολυεργαλείο για τον εκάστοτε Α/ΓΕΕΘΑ για την προστασία του Αρχιπελάγους, ωστόσο όπως και όλες οι υπόλοιπες επίλεκτες Μονάδες σαν και αυτήν χρειάζονται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ανανέωση του προσωπικού τους με νέα επαγγελματικά στελέχη για να μειωθεί σημαντικά ο Μ.Ο. ηλικίας της μονάδος, που μπορεί να είναι σημαντικότατο στοιχείο από πλευράς εμπειρίας αλλά - ως γνωστόν – «υστερεί» - σε άλλους τομείς!

Καλή επιτυχία στον παλαιό και στο νέο Διοικητή στις νέες τους θέσεις και ασφαλώς και Καλή τύχη, που πάντα χρειάζεται μαζί με τις ικανότητες!

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια