Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αναβάθμιση των ΕΔ-Στο επίκεντρο SCALP και τορπίλες (ΦΩΤΟ)

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αναβάθμιση των ΕΔ-Στο επίκεντρο SCALP και τορπίλες (ΦΩΤΟ)

Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενημέρωσε την ειδική διαρκή επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής για 4 υποπρογράμματα για την αναβάθμιση της δύναμης πυρός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συνεδρίαση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής για τα ακόλουθα θέματα αρμοδιότητάς τους:

1. Ενεργοποίηση υποπρογράμματος «Αναβάθμιση τορπιλικού δυναμικού του Πολεμικού Ναυτικού – προμήθεια, αναβάθμιση και εν συνεχεία υποστήριξη τορπιλών ελληνικών υποβρυχίων».

2. Ενεργοποίηση υποπρογράμματος «Έλεγχος / Συντήρηση Κ/Β RAM».

3. Γνωμοδότηση για την ενεργοποίηση του υποπρογράμματος «Προμήθεια πυροδοτικών μηχανισμών CADs-PADs».

4. Γνωμοδότηση για την ενεργοποίηση του υποπρογράμματος «Επέκταση ημερολογιακών ορίων ζωής των επιχειρησιακών πυραύλων SCALP EG της Πολεμικής Αεροπορίας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, τα συγκεκριμένα υποπρογράμματα είναι σημαντικά, καθώς αφορούν στην αναβάθμιση της δύναμης πυρός και τη διατήρηση της ικανότητας αυτοπροστασίας μονάδων κρούσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συνεχής βελτίωση, η αναβάθμιση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας, αλλά και η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί πρωταρχικό μέλημα και κορυφαία ευθύνη της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Κλικ για μεγέθυνση:


ΠΗΓΗ: onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια