Βρούτσης για αναδρομικά: «Θα τα δώσουμε οριζόντια σε όλους χωρίς αστερίσκους» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Βρούτσης για αναδρομικά: «Θα τα δώσουμε οριζόντια σε όλους χωρίς αστερίσκους» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για τα αναδρομικά, τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, τις συντάξεις χηρείας αλλά και για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά μίλησε, χθες (24/09/2020), μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης στον RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Σχετικά με τα αναδρομικά ο κ. Βρούτσης είπε τα εξής: «Θα τα δώσουμε οριζόντια σε όλους, χωρίς αστερίσκους. Θα δώσουμε την κύρια σύνταξη και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Εκκρεμεί μόνο μία διάταξη νόμου για το Δημόσιο η οποία περνάει εντός ολίγου από το Ελεγκτικό και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση. Μετά την ψήφισή της ευθυγραμμίζεται πλήρως δημόσιος και ιδιωτικός τομέας όσον αφορά στο 11μηνο και έως τέλος Οκτωβρίου θα καταβάλουμε το σύνολο των αναδρομικών σε 1 εκατ. και πλέον συνταξιούχους για την κύρια σύνταξη.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά στα αναδρομικά που προκύπτουν από την ασφαλιστική μας μεταρρύθμιση 4670 του Φεβρουαρίου 2020 που είναι με 30 χρόνια και πάνω καθώς το σύστημα έγινε ανταποδοτικό και οπότε με ασφαλιστικό βίο 30 και πάνω έχεις μεγαλύτερη κύρια σύνταξη και θα συμβούν δύο πράγματα: τον Δεκέμβριο 2020 εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι θα πάρουν αναδρομικά 14 μηνών και δεύτερον, από τον Δεκέμβριο και μετά εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι θα έχουν και νέα κύρια σύνταξη εφ' όρου ζωής».

Ακούστε το ηχητικό:

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Δεν τα λες όλα όμως......
    Ότι η αύξηση θα πάει στην προσωπική διαφορά Έτσι????
    Όσο για τα αναδρομικά δεν λες ότι θα πάρετε χαρτζιλίκι Έτσι για έναν καφέ....
    Και τώρα τα πήγαμε τέλος Οκτώβρη??? Σε λίγο θα μας πείτε δεν προλάβαμε γιατί έχουμε και πολλές δουλειές πάμε για Νοέμβρη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΡΕΜΕΙ .....ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Τ ΑΚΟΥΜΕ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ήταν για σας θα τα είχατε πάρει χτες.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με κουτοπονηριές καταλαγιάζουν την κατακραυγή?
    Καταρτίζουν δυο τρία σενάρια επιστροφών, τα τρέχουν στο λογισμικό, ποιο σενάριο έχει λιγότερο κόστος; αυτό εφαρμόζουν. Λογικό από μια άποψη αφού εξοικονομούν δημόσιο χρήμα (ασχέτως αν το σπαταλούν αλλού), αλλά εδώ όμως πρόκειται για χρήματα που παράνομα (ΣΤΕ, Ελεγκτικό, δίκες) δεν μας καταβλήθηκαν. Αυτό που εκνευρίζει πιο πολύ είναι ότι κάνουν ανακοινώσεις (μμε, παπαγαλάκια, δορυφόροι) για τα ποσά, αρχίζουν από μεγάλο τεράστιο μπορώ να πω, πέφτουν στο περίπου και τελικά θα δώσουν (αν) το μικρότερο. Για χρόνο καταβολής, αρχίζουν με τον επόμενο μήνα, πηγαίνουν στο τρίμηνο παρεμβάλλεται και ο covid, πηγαίνουν Σεπτέμβριο, 2ο δεκαήμερο Οκτώβρη, τέλος Οκτώβρη.......έλα και κοντοζυγώνει !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ....και με οριζόντια περικοπή, θα πρόσθετα στον τίτλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και δυστυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τους πιστεύουν ακόμα, και τα βρίσκουν όλα καλώς καμωμένα.....Δυστυχώς.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για την μεγάλη σφαγή που συνεχίζει να υφίσταται παρότι τα μνημόνια σταμάτησαν και είναι αυτή της ΕΑΣ, ουδείς λόγος.....Η Αλητεία στο μεγαλείο της......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρονικά το βλέπω κατά τα Χριστούγεννα για να βολέψει λίγο και να την ξεχάσουμε, την εξαγγελία του Μητσοτάκη για το δώρο που έδωσε προεκλογικά ο Τσίπρας, ότι δεν πρόκειται αυτός να δίνει δώρα σε μορφή επιδομάτων, θα θεσμοθετήσει ένα μόνιμο ποσό που θα μας δίνεται εκεί κοντά στα Χριστούγεννα. Δεν επικροτώ κανέναν, ούτε αριστερούληδες ούτε δεξιούληδες, γιατί άπαντες την αδυναμία τους την καμουφλάρουν με πολιτικό ψέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή