Ο Αντγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης για τη μεταφορά τεθωρακισμένων στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Ο Αντγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης για τη μεταφορά τεθωρακισμένων στα ελληνοτουρκικά σύνορα


Οι εικόνες που διέρρευσαν από τα τουρκικά ΜΜΕ με τη μεταφορά τεθωρακισμένων στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν αφορούν έκτακτη ενίσχυση των τουρκικών Μονάδων της Αν. Θράκης, αλλά εναλλαγή από το συριακό μέτωπο.

Για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών στη Συρία μεταφέρονται Μονάδες από όλη την τουρκική επικράτεια μία ανά Ταξιαρχία, οι οποίες τίθενται υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο της 2ης τουρκικής Στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια που έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης των επιχειρήσεων. Μετά την παρέλευση χρονικού διαστήματος αποδεσμεύονται, επιστρέφουν στις έδρες τους και εναλλάσσονται με άλλες.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να μας προβληματίσει δεν είναι η μεταφορά τεθωρακισμένων για πιθανή ενέργεια της Τουρκίας έναντι της χώρας μας, αλλά η απόκτηση επιχειρησιακής εμπειρίας των τουρκικών Μονάδων.

Οι ελληνικές Ε.Δ. αποτελούν μια αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη και αν απαιτηθεί θα επιτελέσουν το καθήκον τους κατά τον καλύτερο τρόπο. Είναι επιτακτική όμως η ανάγκη στο σημείο που έχουν φτάσει οι ελληνοτουρκικές σχέσεις οι Μονάδες να επιδοθούν σε εντατικοποιημένη εκπαίδευση στο επιχειρησιακό τους έργο και να σταματήσουν άμεσα να ασχολούνται με αλλότρια έργα (μεταναστευτικό, επιδείξεις, εορτές, εκδηλώσεις, κ.λπ), που τις εκτρέπουν από την κύρια αποστολή τους.

Το καθημερινό μήνυμα προς την Τουρκία απαιτείται να είναι: Είμαστε εδώ και έτοιμοι ακόμα και για στρατιωτική εμπλοκή.

Το σχόλιο στο fb του Αντγου ε.α. Λάμπρου Τζούμη:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια