Η στρατιωτική στολή εκστρατείας του ΥΕΘΑ και η δήλωσή του

Η στρατιωτική στολή εκστρατείας του ΥΕΘΑ και η δήλωσή του


Σε περίοπτη θέση μέσα στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου βρίσκεται μία στρατιωτική στολή που φέρει το όνομά του (γερμανικής ραφής που συνήθως τη φέρουν οι χρήστες των αρμάτων Leopard). Η στολή είναι διπλωμένη και φυλαγμένη μέσα σε… νάιλον και έχει τοποθετηθεί δίπλα από μινιατούρες αεροσκαφών F-16 Viper.


Ίσως να αποτελεί πρωτοτυπία ο υπουργός Άμυνας να έχει σε νάιλον και προσεκτικά διπλωμένη στρατιωτική στολή εκστρατείας, εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο προκάτοχός του όλο με στολές παραλλαγής εμφανιζόταν στο υπουργείο. Πού βρέθηκε όμως αυτή η στολή;

Είναι στολή αξιωματικού εκστρατείας των Τεθωρακισμένων και  τη δώρισαν στον υπουργό όταν επισκέφθηκε την 25η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία: «Αυτή η στολή κερδίζεται μέσα από πολλές δοκιμασίες και δυσκολίες.

Σας ευχαριστώ για το δώρο, θα τη βάλω στο γραφείο μου, αλλά δεν δικαιούμαι να την φορέσω», είπε στους αξιωματικούς των τεθωρακισμένων που του την πρόσφεραν. Έτσι την τοποθέτησε στο γραφείο του, αριστερά από το πορτραίτο του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Γιατί αριστερά; Επειδή δεξιά υπάρχουν… όπλα (ρεπλίκες) που έχουν χρησιμοποιηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα τοποθέτησαν εκεί, σε μια βιτρίνα οι προκάτοχοί του υπουργοί.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Το δούλεμα πάει συννεφο .Δώσε το 100 άρικο του ΜΤΣ που έδωσες στους άλλους και σε εμάς και ασε τις μ........εγαλοστομίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή