Τουρκική παράνοια: «Με την υποστήριξη της Γαλλίας η Ελλάδα έχει γεμίσει κομάντο το Καστελόριζο»

Τουρκική παράνοια: «Με την υποστήριξη της Γαλλίας η Ελλάδα έχει γεμίσει κομάντο το Καστελόριζο»


Ο τουρκικός τύπος για ακόμη μία φορά διεκδικεί Pulitzer με δημοσιεύματα που θέλουν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τη βοήθεια των Γάλλων, να «περιπολούν παράνομα το Καστελλόριζο».

«Με την υποστήριξη της Γαλλίας, η Αθήνα αυξάνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο με παράνομες ενέργειες. Η Ελλάδα, έχει αυξήσει τη στρατιωτική δραστηριότητα στο Καστελλόριζο (Meis) με συχνές θαλάσσιες περιπολίες από ένοπλα σώματα. Έλληνες στρατιώτες τοποθετήθηκαν στο νησί, 2,1 χιλιόμετρα από την περιοχή Ka? της Αττάλειας. Περιπολούν καθημερινά στις ακτές μας. Την ίδια ώρα, στρατιωτικά φορτηγά που μεταφέρουν κομάντο παρατηρήθηκαν στο νησί ενώ έλαβαν χώρα και εργασίες συντήρησης των φυλακίων», αναφέρει η Yeni Safak.


Ο τουρκικός τύπος ακολουθεί πιστά τη γραμμή Ερντογάν. Αποθρασυσμένος και έτοιμος να ανάψει το φιτίλι που θα βάλει φωτιά στην περιοχή των Δωδεκανήσων, ο Τούρκος πρόεδρος στοχοποιεί εδώ και μέρες το Καστελλόριζο και απειλεί με πόλεμο εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Δύο μέρες νωρίτερα, μιλώντας μετά το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε για τέσσερις ώρες, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα μικρό νησί μερικών χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων».

«Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί αυτό» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Anadolu.

Παράλληλα, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Αθήνας με… άρωμα πολέμου. «Για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Όταν έρθει η ώρα ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα. Ας δούμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Μεγίστης Γιώργου Σαμψάκου να παραστεί στον εορτασμό της 77ης Επετείου Απελευθέρωσης του Καστελλόριζου, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΚΑΙ ΤΙ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΡΕ ΜΟΓΓΟΛΑΚΙΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΚΩΛΟΦΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή