Κουρτς: Εάν υποχωρήσουμε απέναντι στις πιέσεις του Ερντογάν, τότε καληνύχτα Ευρώπη

Κουρτς: Εάν υποχωρήσουμε απέναντι στις πιέσεις του Ερντογάν, τότε καληνύχτα Ευρώπη


Να μην υποχωρήσει στις πιέσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και να στηρίξει την Ελλάδα στην προστασία των εξωτερικών της συνόρων κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Μιλώντας σε συζήτηση στον τηλεοπτικό σταθμό της αυστριακής εφημερίδας «Kronen Zeitung», με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης, ο Κουρτς δήλωσε ότι για να μην επαναληφθεί το 2015 θα πρέπει η Ελλάδα να στηριχτεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προστασία των εξωτερικών της συνόρων.

«Εάν υποχωρήσουμε απέναντι στις πιέσεις του Ερντογάν και της Τουρκίας, τότε καληνύχτα Ευρώπη. Δεν επιτρέπεται κανείς να αφήσει να εκβιαστεί από τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος εκμεταλλεύεται όσους βρίσκονται σε φυγή, χρησιμοποιώντας τους ως όπλο» τόνισε.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Τώρα που χτίζονται οι συμμαχίες καλό θα ήταν η Ελλάδα να αφήσει τις δικαιολογημένες μεν αλλά άκαιρες δε προσκολλήσεις και εμμονές. Καλοδεχούμενη η στάση της Αυστρίας, αλλά τώρα θα πρέπει να ξαναδούμε τις σχέσεις μας με τη Γερμανία και όχι να την σπρώχνουμε στην μεριά της Τουρκίας. Η Γερμανία οδηγεί το τραίνο στην Ευρώπη και δεν είναι σωστή προσέγγιση , ότι εμείς έχουμε τη Γαλλία με το μέρος μας και ας πάνε να κουρεύονται. Άρα το γκολ θα ήταν Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία να τις έχουμε μαζί μας και μετά αυτή η τριάδα θα τραβήξει και άλλες χώρες υπέρ των Ελληνικών θέσεων. Έξυπνη διπλωματία είναι να φτιάχνεις συμμαχίες, αλλά και να "σπας" συμμαχίες. Στο δεύτερο πάσχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΟΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΑΝΩΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΔΥΣΜΕΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή