Τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Συμβουλίου Άμυνας-Άλλαξε πορεία το Oruc Reis

Τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Συμβουλίου Άμυνας-Άλλαξε πορεία το Oruc Reis


Τρεις ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απόψε, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και ο συνολικός επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ. Παρέστη επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με αφορμή τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα.

Στροφή για το Oruc Reis

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» άλλαξε πορεία απόψε και κινείται πλέον με κατεύθυνση νοτιοανατολική, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μέχρις ώρας.

Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: paraskhnio.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια