Η πρεσβεία των ΗΠΑ έβαλε τηλέφωνο ασφαλείας στο Μαξίμου για την επικοινωνία Μητσοτάκη-Τραμπ (ΦΩΤΟ)

Η πρεσβεία των ΗΠΑ έβαλε τηλέφωνο ασφαλείας στο Μαξίμου για την επικοινωνία Μητσοτάκη-Τραμπ (ΦΩΤΟ)

Ειδικό τηλέφωνο made in USAUS property»: Συσκευή με το εθνόσημο των ΗΠΑ στο πρωθυπουργικό γραφείο

ΜΙΑ «ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ» ήταν αυτή που αποκάλυψε τον τρόπο που διασφαλίστηκε η ασφάλεια της συνομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα «μαρτύρησαν» ότι η τηλεφωνική συσκευή με την οποία έγινε η συνομιλία δεν ήταν κάποια συνηθισμένη.

Στο πίσω μέρος του ακουστικού με το οποίο συνομιλούσε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τραμπ υπήρχε μια λευκή ετικέτα, που έγραφε «Προσοχή! Ιδιοκτησία της αμερικανικής κυβέρνησης» και από κάτω είχε τη σφραγίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κλικ για μεγέθυνση:



Φαίνεται, λοιπόν, ότι χρησιμοποιήθηκε ειδική κρυπτογραφημένη συσκευή της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών, γεγονός που δείχνει πώς γίνονται αυτού του είδους οι επικοινωνίες και ιδιαίτερα για τόσο σοβαρά θέματα όπως η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πηγές από το Μαξίμου επιβεβαίωσαν στο LiFO.gr πως για την ασφαλή επικοινωνία των δύο ηγετών, υπάλληλοι της πρεσβείας των ΗΠΑ εγκατέστησαν στο πρωθυπουργικό γραφείο ειδική συσκευή ασφαλείας, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται και στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: ON TIME 28/08/2020 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr] - ΦΩΤΟ: lifo.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια