«Χαστούκι» Μέρκελ στον Ερντογάν: Όλη η Ευρώπη να στηρίξει την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)


Το ξεκάθαρο μήνυμα της Ανγκελα Μέρκελ υπέρ της Ελλάδας και κατά της Τουρκίας

Τη θέση ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την Ελλάδα στη διαμάχη με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ

Με αυτό τον τρόπο η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα, εκφράζοντας την ξεκάθαρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου. «Υποστηρίζουμε την Ελλάδα και δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στις σχέσεις της με την Τουρκία», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Ανγκελα Μέρκελ ανέφερε ξεκάθαρα ότι οι χώρες της Ευρώπης έχουν την υποχρέωση να στηρίξουν την Ελλάδα και σημείωσε πως όταν μιλήσει με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα τον ενημερώσει για τη στάση της Ευρώπης. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι είναι υποχρέωση όλων των μελών-κρατών της Ευρώπης να στηρίξουν τα δικαιώματα της Ελλάδας. Αναφορικά με την Τουρκία, η κυρία Μέρκελ τόνισε: «Η σχέση μας με την Τουρκία είναι πολύπλευρη. Έχω συχνές επαφές με τον Ταγίπ Ερντογάν και σύντομα θα σας ενημερώσω σχετικά».


ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια