Σταματήστε το προσκλητήριο-παρέλαση των Αποστράτων στα τηλεοπτικά παράθυρα!!!

Σταματήστε το προσκλητήριο-παρέλαση των Αποστράτων στα τηλεοπτικά παράθυρα!!!


Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Είχαμε γράψει στο παρελθόν, με αφορμή την υπουργοποίηση του Α/ΓΕΕΘΑ, γιατί οι Αρχηγοί των Ε.Δ. και Σ.Α. δεν μπορεί τη μια μέρα να φέρουν τη στρατιωτική στολή και την επομένη να ενδύονται τον κομματικό-πολιτικό μανδύα.

2. Παρατηρούμε τελευταία την εμφάνιση - παρέλαση πολλών Αποστράτων στα τηλεοπτικά πάνελ να "αναλύουν" θέματα Εθνικής Άμυνας - Ασφάλειας, Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων. Και αυτό το κάνουν, ενώ δεν έχουν, ούτε επαρκή επιστημονική κατάρτιση, ούτε γνώση των πραγματικών δεδομένων, τα οποία εξ αντικειμένου έχουν ευαίσθητο και απόρρητο χαρακτήρα. Αγνοούν ότι η δημοσιοποίηση τέτοιων στοιχείων (επιχειρησιακά κ.α.) και τοποθετήσεις - εκτιμήσεις σε θέματα διεθνών σχέσεων, μπορεί εν τέλει να βλάψουν τα συμφέροντα της Χώρας και να δώσουν επιχειρήματα στον αντίπαλο.

3. Είδαμε για παράδειγμα τις άστοχες δηλώσεις του πρώην ΥΕΘΑ-Α/ΓΕΕΘΑ για τη "μοναξιά" της Ελλάδας στην αντιπαράθεση με την Τουρκία, που έγινε πρωτοσέλιδο στα τουρκικά Μ.Μ.Ε. και ο αγαπημένος των γειτόνων (τη "δόξα" του ζήλεψε και ο πρώην πρωθυπουργός). Τα γεγονότα όμως (οι συμμαχίες που ανέπτυξε η Χώρα κ.λ.π.) σε σύντομο χρόνο τον διέψευσαν παταγωδώς.

4. Είδαμε επίσης τις δηλώσεις του Ναυάρχου - Συμβούλου της Κυβέρνησης για τις έρευνες του τουρκικού σκάφους. Οι εν λόγω θέσεις, ασχέτως της ουσίας - πραγματικότητας, δεν εκφράζονται δημοσίως, γιατί αποτελούν πράγματα, που στη διπλωματία - διεθνείς σχέσεις δεν λέγονται, αφού δίνουν επιχειρήματα στην άλλη πλευρά, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και καταστάσεις "χρησικτησίας".

5. Καλά θα κάνουν λοιπόν οι πανελίστες των καναλιών να περιορίσουν τις εμφανίσεις τους και να ελέγχουν την εκφορά του λόγου, ώστε να μη δημιουργούν, πέραν των ανωτέρω, πολεμικό κλίμα στην κοινωνία και να μην αυξάνουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Ας αφήσουν το δημόσιο λόγο στους αρμόδιους. Επίσης όσοι αναλαμβάνουν δημόσια αξιώματα να προσέχουν στη διατύπωση των απόψεών τους. Στο θέμα αυτό πρέπει να αυτοπεριοριστούν και οι υπεύθυνοι των καναλιών και ας είναι πιασάρικα τα σχετικά θέματα!!!

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. Πολύ πικρία γιατί δεν τον φωνάζουν . Αν δεν έχουν γνώση και επιστημονική κατάρτιση οι εα ποιοι την έχουν. Έχεις ακούσει για ΣΕΘΑ, ΑΔΙΣΠΟ, ΣΠ και ξέρεις κάτι από 40 χρόνια εμπειρίας. Τι θέλεις μια στείρα και ελεγχόμενη ενημέρωση. Τους φωνάζουν γιατί ξέρουν και γιατί λένε την αλήθεια. Εσύ πήγαινε με το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ ο εν λόγω κύριος απόστρατος της αστυνομίας έχει γνώμη και άποψη (ορθή κατά τη γνώμη του) για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακαλείται ο ανώνυμος σχολιαστής να δει το προφίλ του αρθρογράφου Nick Blanis και να μην εκτίθεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλείσθε και εσείς επίσης ανώνυμε σχολιαστή να διαβάσετε τα βιογραφικά όσων αποστράτων σχολιάζουν στα ΜΜΕ, για να μην εκτίθεστε ομοίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδή όσοι δεν εμφανίζονται τι είναι? ας κοιτάξεις καλά την ιστορία τους. πολύ τους θαυμάζεις αλλά σε αυτά που λένε έχουν πέσει έξω. τον ΠΟΛΕΜΟ που έρχεται δεν τον βλέπουν?

      Διαγραφή
  6. ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΖΩΝΤΑΝΟΙ" ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΗΓΜΕΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ. ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΙΛΕ Η ΣΕΘΑ, ΑΣΠ, ΑΔΙΣΠΟ κλπ? ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ -ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕΣ ΠΟΤΕ- ΟΤΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΝΩΠΕΣ-ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΚΑΙ Α1 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ. ΟΠΟΤΕ Η ΕΚΤΙΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝΕ. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΣΕ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ συνάδελφε, με όλο το σεβασμό, γιατί να θέτουμε εαυτούς στο περιθώριο; Γιατί τόση εσωστρέφεια, γιατί τόση υποτέλεια πια; Είσαι τόσο σίγουρος ότι οι λοιποί (βουλευτές, καθηγητές και διάφοροι άλλοι αυτοαποκαλούμενοι "ειδικοί" ) έχουν νωπές, έγκυρες και Α1 πληροφορίες; Από που; Έχεις αναρωτηθεί; Μήπως οι περισσότεροι μας πουλάνε "φύκια για μεταξωτές κορδέλες"; Ας σεβαστούμε επιτέλους τους συναδέλφους μας και ας τους εμπιστευόμαστε. Δεν είναι πάντα καλύτεροι όλοι οι άλλοι. Οι περισσότεροι είναι πανάσχετοι, ο δε επώνυμος συντάκτης μάλλον προς πολιτικάντη μοιάζει και αυτό δεν τον τιμά καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αρθρογράφος δεν θίγει κανένα συνάδελφο, ούτε τάσσεται υπέρ της περιθωριοποίησης αυτών. Περιγράφει πραγματικές καταστάσεις που απασχόλησαν τα ΜΜΕ και όλοι τις αντιλαμβάνονται και επιζητεί το μέτρο και την υπευθυνότητα.
      Ούτε πολιτευθηκε ποτέ για να τον χαρακτηρίσει κανείς πολιτικάντη και τιμά το αξίωμά του με το δημόσιο λόγο - αρθρογραφία του.

      Διαγραφή
    2. δεν πρόσεξες ότι ο αρθρογράφος μιλάει για τους απόστρατους? γιατί οι απόστρατοι δεν αυτοαποκαλούνται ως ειδικοί? τους σέβομαι -όχι όλους- αλλά δεν τους εμπιστεύομαι διότι δεν είναι μέσα στις εξελίξεις αλλά τις ακολουθούν. Όπως και όλους τους υπόλοιπους που βγαίνουν στα κανάλια. Τους μόνους που εμπιστεύομαι είναι η επίσημη κρατική μηχανή. Ας το πάρουμε χαμπάρι ότι έχουμε τεθεί στο περιθώριο μετά την αποστρατεία μας και ας αφήσουμε τους συνεχιστές μας να κάνουν αυτά που κάναμε εμείς.

      Διαγραφή
  8. Κε αρθρογράφε και συνταξιούχε υπάλληλε της ΕΛ.ΑΣ. ενώ κατά καιρούς θίγεις κάποια θέματα γενικού ενδιαφέροντος για τις ΕΔ και πιο πολύ για τα ΣΑ, εδώ βρήκες τοίχο, γι'αυτό πάρτο αλλιώς και ξεπάρκαρε. Καλύτερα να ασχοληθείς με θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος που ταλανίζουν τους ένστολους συναδέλφους σου και άσε τις ΕΔ για τους per se και ad hoc ειδικούς και επαγγελματίες. Εάν παρεπιπτόντως γνωρίζεις περιπτώσεις για τις οποίες γράφεις, τότε θερμή παράκληση να τις αναφέρεις ονομαστικά με ότι αυτό συνεπάγεται για να μην υπάρχουν γενικεύσεις και άσχετες αναφορές που μόνο ζημιά κάνουν στις ΕΔ. Όσο γι'αυτον που εξακολουθεί και γράφει με κεφαλαία και αναφέρει τα στρατιωτικά σχολεία καριέρας, προφανώς ούτε από έξω έχει περάσει, και κάποτε στην άκαρπη πορεία του ως υπαξιωματικός άκουσε και για τις πληροφορίες και τον χαρακτηρισμό του κανονισμού γι'αυτές και καλύτερα να τρώει τα βραδυνά του γιαουρτάκια χωρίς μπισκοτάκι λόγω ηλικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα τα λένε και άλλοι εδώ:https://www.staratalogia.gr/2022/03/blog-post_22.html?fbclid=IwAR2NlJEnhLXupu-b4ElvunIbO9jXbU6F86IisLHnZ7sgqmfwAtrdX3eveM8

    ΑπάντησηΔιαγραφή