Είναι δύσκολο να γίνεσαι πολιτικός… από Στρατιωτικός

Είναι δύσκολο να γίνεσαι πολιτικός… από Στρατιωτικός


Του Νίκου Φυλάγγελου

Μεγάλη συζήτηση, ειδικά στα social media, άνοιξε η παραίτηση του Αλέξανδρου Διακόπουλου.

Αντιναύαρχος εν αποστρατεία, ο πρώτος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας που απέκτησε η Ελλάδα, συνεργάτης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καμία έκπληξη φυσικά. Όχι τόσο για το timing, και την ουσία όσων είπε για το Oruc Reis. Αλλά για την κοινή τύχη που συνοδεύει τους περισσότερους στρατιωτικούς οι οποίοι επιχειρούν να γίνουν πολιτικοί. Ή να λειτουργούν σε πολιτικούς ρόλους.

Δεν είναι εύκολο. Είναι κάτι ξένο για αυτούς. Η εμπειρία μας το έχει επιβεβαιώσει. Και δυσκολεύονται να… προστατεύσουν τον εαυτό τους από την οδυνηρή εμπειρία.

ΠΗΓΗ: ysterografa.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Η λαμογιά, η κουτοπονηριά, η αμετροέπεια, η κακώς εννοούμενη αυτοπροβολή γενικά η άχρηστίλα και η υστεροβουλία, ΔΕΝ έχει να κάνει εάν κάποιος είναι στρατιωτικός ή κάτι άλλο, έχει να κάνει πρωτίστως με τον χαρακτήρα του ατόμου (ο χαρακτήρας κάθε ανθρώπου είναι το πεπρωμένο του) και μετά με τα νάματα που γαλουχήθηκε και ακολούθησε στην ζωή του.
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Ναύαρχος είναι παλληκάρι και πατριώτης και του βγήκε φυσιολογικά η αντίδραση του (όπως το ρητό παραπάνω), σε κάθε περίπτωση εύγε και μπράβο του, σε αντίθεση με άλλους που σουλατσαρουν διαχρονικά σε πολιτικά γραφεία σαν αδέσποτα σκυλάκια και νομίζουν ότι θα τους έχουν σε εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή